Recentment s’ha celebrat els Premis BBVA als millors productors sostenibles d’Espanya. S’hi ha presentat 200 aspirants de tot l’Estat espanyol i s’han entregat 10 premis, 1 d’ells a Riet Vell.
Els germans Roca per segon any consecutiu, col·laboren amb els Premis BBVA donant visibilitat l’activitat agrícola i ramadera del territori. A més, els 10 guanyadors es converteixen en proveïdors del Celler de Can Roca incloent els seus productes a les receptes del restaurant.
Recordem que el Celler de Can Roca té un projecte anomenat “Gastronomia Sostenible” que fomenta el consum de proximitat i dona suport al petit productor local. No només s’adopta aquest hàbit com a elecció per consumir productes de qualitat i de temporada, sinó també pensant en tenir cura del medi ambient.
Juan Carlos Cirera és el director de Riet Vell
Riet Vell és una empresa situada a Amposta que produeix arròs, pasta i llegums ecològiques. De totes maneres, és important ressaltar que el seu producte estrella, d’entre els 3 mencionats és l’arròs, tant blanc com integral. Sense dubte, és una companyia que treballa la terra i l’alimentació des del benestar del planeta i buscant la salut del consumidor. El concepte de la seva agricultura és l’agroecologia convivint en tot moment amb la biodiversitat de l’entorn.
A part del cultiu, també tenen un magatzem a Reus des d’on s’organitza la distribució del producte a empreses de càtering, botigues, restaurants i distribuïdors.
A més, si sou assidus a les Fires gastronòmiques o Mercats, és possible que us els trobeu. També en Fires d’economia social i solidaria de Zaragoza, Barcelona i Madrid.
Juan Carlos Cirera explica que els premis com el del BBVA “ajuden a que aquests productes siguin valorats i que la gent prengui consciència de que no és el mateix un producte que un altre. Suposa un suport molt important”.