El bitxo, també conegut com a xili és un dels elements principals de la cuina mexicana des de fa segles, utilitzant-se per realçar el sabor dels menjars. Aquest aliment no és només una part important de la seva cultura, sinó que a més són grans exportadors del producte. Aquest amor pel picant no es queda només en l’àmbit culinari, sinó que també ha servit d’inspiració per a jocs com algunes tragaperras online de Platincasino, destacant l’Extra Chilly. A la península, la influència de la cuina mexicana és important, especialment a Catalunya, que l’ha fusionat amb el menjar tradicional i ha creat nous plats i sabors. En aquest article elaborarem 3 receptes amb bitxo per descobrir tots els sabors i possibilitats que ens ofereix aquest producte.
Patates braves
Les patates braves són un plat tradicional de la gastronomia espanyola. Aquest plat sol servir-se com a tapa ja que és un entrant perfecte. Afegir bitxo a la salsa aporta un toc picant molt interessant. Els ingredients que necessitarem per a aquesta recepta són molt bàsics i fàcils de trobar, sent patates, oli d’oliva, sal, bitxo, all i tomàquet fregit. Començarem tallant les patates a daus petits i fregint-les en abundant oli fins que estiguin daurades i cruixents per fora i sucoses per dins. Després prepararem la salsa, primer picant el bitxo i l’all i fregint-los breument en una altra paella, quan l’all comenci a daurar-se afegirem el tomàquet fregit a la paella i sofregirem. Després d’uns minuts la salsa estarà llesta i ja podrem emplatar les patates amb una mica de sal i abocarem la salsa per sobre.
Chilli amb xoriço
Aquest plat té molt caràcter i sabor, sent una combinació perfecta ja que el bitxo realça el sabor del xoriço. Per preparar-ho necessitarem xoriço, bitxo fresc, ceba, all, tomàquet triturat, mongetes vermelles i comí. Aquesta recepta és senzilla, començant picant la ceba, l’all i el bitxo i sofregint aquests ingredients en oli d’oliva. Quan l’all es comenci a daurar s’afegeix el xoriço prèviament tallat a trossos petits. Al cap de pocs minuts abaixem el foc i afegim el tomàquet i les mongetes vermelles, juntament amb el comí i remenem la barreja a foc mitjà baix durant 45 minuts. Es deixa reposar una mica i es serveix calent.
Angules amb all i xili picants
Aquí tenim un plat que té molta fama arreu de Catalunya i combina la textura suau de les angules amb el sabor picant dels bitxos i els alls. Els ingredients que necessitarem seran: 500 grams d’angules, 4 dents d’all, 1 bitxo, oli d’oliva i sal. El primer pas d’aquesta recepta fàcil és rentar les angules. Després daurar els alls i el bitxo a foc mitjà, afegir les angules a la paella, saltar-les durant uns minuts a foc fort fins que daurin també i ja ho tenim. Corregir de sal si cal i servir calents.
Conclusió
Les receptes casolanes amb bitxo són ideals per als que vulguin introduir-se al mon dels sabors picants. AL no tenir un sabor exageradament fort, es pot variar la quantitat de bitxo que s’usa a la salsa o guisat i així anar augmentant la tolerància al picant alhora que es gaudeix d’aquests plats deliciosos.