Benvinguts/des, avui portem la vedella guisada amb patates.
Perfecte per entrar en calor
Avui fem vedella guisada amb patates! Un plat perfecte per entrar en calor que gaudirem amb un bon vi negre SYH de Vinya Janine! Bon profit!
Ingredients per a la vedella guisada
- 600 grams de carn de vedella de LA MUSONA
- 3 grans de patates mitjanes
- 2 grans d’all
- 1 ceba gran
- 2 pastanagues grans
- 50 grams de mongetes verdes
- 30 grams de salsa de tomàquet
- 1 fulla de llorer
- 200 mil·lilitres de brou de carn
- 75 mil·lilitres de brandi
- Oli d’oliva verge extra de GASTRONOMIC ASDEC 5 DE TROS
- Sal
- Pebre negre mòlt
- Julivert (per a decorar)
Elaboració de la recepta
- Pelem i tallem les hortalisses
- Pelem i trossegem la ceba, la pastanaga i els alls. Rentem les mongetes tendres, retirem els extrems i les tallem en trossos petits. Pelem les patates i les tallem.
- Netegem la carn
- Retirem les parts blanques i el greix de la carn amb l’ajuda d’un ganivet.
- Segellem la carn
- Posem una cassola a foc amb un rajolí d’oli d’oliva. Quan estigui calenta, afegim la carn neta, sal i pebre negre mòlt. Deixem ofegar a foc fort, remenant perquè se segelli per tots els costats. Retira la carn de la cassola i reserva.
- Cuinem tots els ingredients
- Agreguem una mica més d’oli a la cassola i afegim l’all, la ceba, la pastanaga i les mongetes tendres. Afegim sal, pebre i removem. Incorporem la salsa de tomàquet i barregem. Agreguem la carn, la fulla de llorer, les patates i el brandi. Tornem a remoure i deixa reduir uns minuts perquè s’evapori l’alcohol.
- Aboquem el brou i cuinem
- Aboquem el brou a la cassola, removem i deixem que es cuini a foc suau durant uns 30 minuts. Durant aquest temps, comprovem de tant en tant que el guisat no queda sec i, en cas que sigui necessari, afegim una mica d’aigua i brou.
- Servim
- Servim la carn guisada amb patates i decorem amb unes branquetes de romaní.
Si prefereixes tastar un plat com aquest o alguns de semblants, et recomanem que vagis al restaurant Tela Marinera!
Maridatge de la vedella guisada
Podem acompanyar aquest plat amb un SYH de Vinya Janine, un vi negre amb aroma de fruita madura i molt bon pas en boca, amb cos i equilibrat, saborós.
SYH de Vinya Janine
Font: Cocinatis
Si ets PRODUCTOR, o tens una BOTIGA o RESTAURANT i vols anunciar-te al Gourmet Català, clica aquí.
Impulsem entre tots els productes catalans!