Vedella guisada amb patates

Vedella guisada amb patates

Perfecte per entrar en calor

Avui fem vedella de Ramaders Muntanya del Berguedà guisada amb patates! Un plat perfecte per entrar en calor que gaudirem amb un bon vi negre SYH de Vinya Janine! Bon profit!

 

Ingredients per a la recepta

  • 600 grams de carn d’agulla de vedella a daus de Ramaders Muntanya del Berguedà
  • 3 grans de patates mitjanes
  • 2 grans d’all
  • 1 ceba gran
  • 2 pastanagues grans
  • 50 grams de mongetes verdes
  • 30 grams de salsa de tomàquet
  • 1 fulla de llorer
  • 200 mil·lilitres de brou de carn
  • 75 mil·lilitres de brandi
  • Oli d’oliva verge extra
  • Sal
  • Pebre negre mòlt
  • Julivert (per a decorar)

 

Elaboració de la recepta

  1. Pelem i tallem les hortalisses
    • Pelem i trossegem la ceba, la pastanaga i els alls. Rentem les mongetes tendres, retirem els extrems i les tallem en trossos petits. Pelem les patates i les tallem.
  2. Netegem la carn
    • Retirem les parts blanques i el greix de la carn amb l’ajuda d’un ganivet.
  3. Segellem la carn
    • Posem una cassola a foc amb un rajolí d’oli d’oliva. Quan estigui calenta, afegim la carn neta, sal i pebre negre mòlt. Deixem ofegar a foc fort, remenant perquè se segelli per tots els costats. Retira la carn de la cassola i reserva.
  4. Cuinem tots els ingredients
    • Agreguem una mica més d’oli a la cassola i afegim l’all, la ceba, la pastanaga i les mongetes tendres. Afegim sal, pebre i removem. Incorporem la salsa de tomàquet i barregem. Agreguem la carn, la fulla de llorer, les patates i el brandi. Tornem a remoure i deixa reduir uns minuts perquè s’evapori l’alcohol.
  5. Aboquem el brou i cuinem
    • Aboquem el brou a la cassola, removem i deixem que es cuini a foc suau durant uns 30 minuts. Durant aquest temps, comprovem de tant en tant que el guisat no queda sec i, en cas que sigui necessari, afegim una mica d’aigua i brou.
  6. Servim
    • Servim la carn guisada amb patates i decorem amb unes branquetes de romaní.

 

Maridatge

Podem acompanyar aquest plat amb un SYH de Vinya Janine, un vi negre amb aroma de fruita madura i molt bon pas en boca, amb cos i equilibrat, saborós.

SYH de Vinya Janine

SYH de Vinya Janine

Font: Cocinatis