Timbal de verdures i formatge de cabra
Una percussió de sabors
Avui fem timbal de verdures i formatge de cabra Petit Natural de la Formatgeria Mas Rovira! Una percussió de sabors que maridarem amb un vi Gandesola rosat del Celler Cooperatiu de Gandesa! Bon profit!
Ingredients per a la recepta
- 4 patates mitjanes
- 2 albergínies
- 2 carabassons grans
- 2 porros
- Pebrots del piquillo
- 4 rodanxes de formatge de cabra Petit Natural de la Formatgeria Mas Rovira
- Tomàquets cherrys confitats o rodanxes fines de tomàquets crus
- 1 branqueta de farigola i alfàbrega fresca (aquesta última, opcional)
- Anxoves
- Oli d’oliva verge extra
- Sal i pebre negre
Si ets productor, botiga o restaurant i et vols anunciar al Gourmet Català, clica aquí
Elaboració de la recepta
- Primer de tot, Renta les patates, talla-les a rodanxes i cou en una cassola cobertes d’aigua i sal entre 15 i 20 minuts (depèn de el gruix de les patates). Reserva.
- Seguidament, Neteja els porros rebutjant la part verda (pots guardar-la per fer una sopa) i retirant la part de l’arrel i les primeres dues o tres capes blanques de el porro, talla a rodanxes de 2 cm. Reserva.
- Renta l’albergínia, talla la cua de la part superior i la resta talla-ho en rodanxes, empolvora amb sal i rega amb llimona. Deixa-ho així com uns 5 minuts perquè suïn l’amargor típic de les albergínies. Asseca amb paper absorbent i reserva.
- Altra vegada, Renta el carbassó, talla els extrems i retira’ls, fes unes quantes boles que deixarem per després emplatar, la resta talla-ho en rodanxes. Si li treus la pell aquest és el moment.
- Cou totes les verdures juntes a el vapor. Quan estiguin cuites, escampa sal i pebre negre acabat de moldre.
L’hora de la paella
- Separa les boletes de carbassó i salteja-les lleugerament en una paella amb una goteta d’oli perquè adquireixin aquest bonic daurat. Reserva fins emplatar.
- Talla 4 trossos de paper vegetal, posa’ls en una font de forn i col·loca damunt de cada un dels quatre cèrcols d’emplatar.
- Disposa en el fons una cada un dels cèrcols, una capa de patates, porro, carbassó, tomàquets cherrys confitats, pebrot del piquillo, aboca un rajolí d’oli i col·loca finalment les rodanxes de formatge coronant els timbals.
- Després, S’enforna en forn preescalfat a 180 º durant 15 minuts.
- Ara, Presa els extrems de el paper vegetal amb el timbal al centre, ara és el moment de màxima atenció i tensió (has de tenir el plat a prop), ho passes ràpidament al plat i en un moment fugaç, tires de el paper deixant el cèrcol sobre el centre del plat. Amb cura, lleves a poc a poc els cèrcols fins que estiguin totalment desemmotllats.
- Finalment ,col·loques a la superfície una anxova i una fulla d’alfàbrega i empolvores farigola i col·loca les boles de carbassó que teníem reservades.
Maridatge
Podeu acompanyar amb un vi Gandesola rosat del Celler Cooperatiu de Gandesa. És a dir, un vi de color grosella, molt pàl.lid, net i brillant. A més, aromes frescos de fruita vermella amb un fons floral. També, en boca golosa, lleugera i fresca amb tocs de maduixa i mores.
Gandesola Rosat
Font: Cocina de Fabrisa
Si ets PRODUCTOR, o tens una BOTIGA o RESTAURANT i vols anunciar-te al Gourmet Català, clica aquí.
Impulsem entre tots els productes catalans!