Timbal de verdures i formatge de cabra

Timbal de verdures i formatge de cabra

Una percussió de sabors

Avui fem timbal de verdures i formatge de cabra Petit Natural de la Formatgeria Mas Rovira! Una percussió de sabors que maridarem amb un vi Gandesola rosat del Celler Cooperatiu de Gandesa! Bon profit!

 

Ingredients per a la recepta

  • 4 patates mitjanes
  • 2 albergínies
  • 2 carabassons grans
  • 2 porros
  • Pebrots del piquillo
  • 4 rodanxes de formatge de cabra Petit Natural de la Formatgeria Mas Rovira
  • Tomàquets cherrys confitats o rodanxes fines de tomàquets crus
  • 1 branqueta de farigola i alfàbrega fresca (aquesta última, opcional)
  • Anxoves
  • Oli d’oliva verge extra
  • Sal i pebre negre

 

Si ets productor, botiga o restaurant i et vols anunciar al Gourmet Català, clica aquí

 

Elaboració de la recepta

  1. Renta les patates, talla-les a rodanxes i cou en una cassola cobertes d’aigua i sal entre 15 i 20 minuts (depèn de el gruix de les patates). Reserva.
  2. Neteja els porros rebutjant la part verda (pots guardar-la per fer una sopa) i retirant la part de l’arrel i les primeres dues o tres capes blanques de el porro, talla a rodanxes de 2 cm. Reserva.
  3. Renta l’albergínia, talla la cua de la part superior i la resta talla-ho en rodanxes, empolvora amb sal i rega amb llimona. Deixa-ho així com uns 5 minuts perquè suïn l’amargor típic de les albergínies. Asseca amb paper absorbent i reserva.
  4. Renta el carbassó, talla els extrems i retira’ls, fes unes quantes boles que deixarem per després emplatar, la resta talla-ho en rodanxes. Si li treus la pell aquest és el moment.
  5. Cou totes les verdures juntes a el vapor. Quan estiguin cuites, escampa sal i pebre negre acabat de moldre.
  6. Separa les boletes de carbassó i salteja-les lleugerament en una paella amb una goteta d’oli perquè adquireixin aquest bonic daurat. Reserva fins emplatar.
  7. Talla 4 trossos de paper vegetal, posa’ls en una font de forn i col·loca damunt de cada un dels quatre cèrcols d’emplatar.
  8. Disposa en el fons una cada un dels cèrcols, una capa de patates, porro, carbassó, tomàquets cherrys confitats, pebrot del piquillo, aboca un rajolí d’oli i col·loca finalment les rodanxes de formatge coronant els timbals.
  9. S’enforna en forn preescalfat a 180 º durant 15 minuts.
  10. Presa els extrems de el paper vegetal amb el timbal al centre, ara és el moment de màxima atenció i tensió (has de tenir el plat a prop), ho passes ràpidament al plat i en un moment fugaç, tires de el paper deixant el cèrcol sobre el centre del plat. Amb cura, lleves a poc a poc els cèrcols fins que estiguin totalment desemmotllats.
  11. Finalment col·loques a la superfície una anxova i una fulla d’alfàbrega i empolvores farigola i col·loca les boles de carbassó que teníem reservades.

 

Maridatge

Podeu acompanyar amb un vi Gandesola rosat del Celler Cooperatiu de Gandesa, un vi de color grosella, molt pàl.lid, net i brillant. Aromes frescos de fruita vermella amb un fons floral. Boca golosa, lleugera i fresca amb tocs de maduixa i mores.

Gandesola Rosat

Gandesola Rosat

Font: Cocina de Fabrisa