recepta-tatin-de-poma

Un pastís original i molt saborós

 

Ingredients (per un motlle de 22 cm)

Per a la massa:

  • 300 gr de farina
  • 150 gr de mantega
  • 45 gr de sucre
  • 2 ous
  • La ratlladura d’1 llimona

 

Per al farciment:

 

Per al caramel:

  • 60 gr de mantega
  • 120 gr de sucre
  • 20 gr de canyella en pols

 

Elaboració de la recepta

Preparem les pomes:

  1. Les pelem bé, i les tallem en meitats.
  2. Els traiem el cor.
  3. Les reservem ruixant per sobre amb el suc de llimona.

 

Preparem la massa:

  1. En un recipient ampli tamisem la farina.
  2. Li afegim la sal i remenem.
  3. Afegim el sucre i la ratlladura de llimona i tornem a barrejar.
  4. Posem també la mantega i amassem amb els dits fins a tenir una massa terrosa.
  5. Afegim els dos ous batuts, i pastem amb les mans fins a tenir una massa que se’ns desenganxa fàcilment i pràcticament ens neteja les mans.
  6. Fem una bola i reservem tapada a la nevera almenys 45 minuts.

 

El farciment:

  1. Posem la mantega en una cassola a foc mitjà i la movem fins que es desfaci totalment.
  2. Afegim el sucre i un parell de cullerades d’aigua. Remenem i deixem que es formi un caramel suau, és a dir que es dauri una mica.
  3. Afegim les pomes i les movem perquè s’impregnin senceres del caramel.
  4. Deixem cuinar uns minuts i els donem la volta perquè es daurin per tot arreu.
  5. Un cop una mica daurades senceres, parem el foc i afegim la canyella en pols. Repartiu-la bé.
  6. Barrejar les pomes amb el caramel i la canyella fins que totes tinguin un color similar.

 

Muntatge final:

  1. Untem el motlle a utilitzar amb mantega per desmotllar més fàcilment.
  2. Col·loquem les pomes i estrenyem per allisar i que quedi tot a una alçada uniforme.
  3. Traiem la massa i l’estirem, formem una tapa que cobreixi perfectament la superfície del nostre motlle.
  4. Tapem les pomes amb la massa.
  5. Posem al forn (preescalfat prèviament) a 20 º durant 20 o 25 minuts, fins que veiem la massa daurada.
  6. Encara en calent li donem la volta al pastís perquè ens quedi aquesta bonica i característica forma de tatin de poma.

 

Deixar que refredi abans de servir i els sabors estaran més assentats i per tant encara més bona.

 

Maridatge

Podeu acompanyar amb un cafè d’especialitat Costa Rica de Delsams, torrat amb closca d’ametlla. Descripció organolèptica: fruita tropical, gust sedós i rodó.

cafe-especialitat-costa-rica-delsams

Recepta extreta de: https://www.golosolandia.com/2015/05/tatin-de-manzana.html