Fàcil, amb tocs del sur i orientals
Ingredients per a la recepta
- 450 g de bolets xiitake
- 400 g de cigrons de l’Alta Segarra d’Hort del Silenci
- 3 grans d’all
- 2 tomàquet ratllat
- 100 ml de vi blanc
- Oli d’oliva
- Sal, al gust
- Pebre, al gust
- Julivert, opcional
- 2 culleradetes de pebre vermell de la Vera
- 2 culleradetes de comí
Elaboració de la recepta
- Sofregim tots els ingredients
- Afegim quatre cullerades d’oli d’oliva a una cassola o paella profunda. Foc / potència mitjana.
- Quan l’oli d’oliva agafi calor, anirem afegint tots els ingredients per tandes: les dents d’all, els bolets xiitake -podeu fer servir la varietat de bolets que més us agradi-, els tomàquets ratllats, els cigrons ja cuits i la sal i pebre al gust.
- Ingredient que fem, ingredient que remenem primer i sofregim entre dos i tres minuts.
- Condimentem el saltejat de bolets
- Afegim dues culleradetes de pebre vermell de la Vera i dues culleradetes de comí. Removem bé.
- Afegim vi blanc i reduïm
- Tirem el vi blanc i barregem tot bé.
- Amb ajuda d’una cullera de fusta, ens interessa enlairar tot el que hi hagi al fons de la paella o cassola per després integrar-lo de nou.
- Deixem reduir i evaporar l’alcohol cinc minuts a foc / potència mitjana.
- Servim el saltejat de bolets
- Opcionalment, podem afegir julivert fresc per sobre i un rajolí d’oli d’oliva que intensifica el sabor.
Maridatge
Podem acompanyar aquest plat amb un vi Nara Criança de Can Bonastre, un vi de color cirera picota amb reflexos granats intensos. Capa mitjana. En nas és d’intensitat alta, dominen les aromes de vainilla i xocolata són els primers a sortir, per deixar pas després a unes notes mes especiades de pebre i clau sobre un fons de fruita negra madura, pruna i nabius. Complex i canviant en la copa. En boca és d’entrada untuosa, amb tactes madurs i amables que li confereixen un pas sedoso, acidesa dissimulada encara que gràcies a la seva presència discreta allarga el vi i li aporta vivesa. S’aprecien notes de toffe i fruita seca torrada al final de boca. Persistència llarga.
Nara Criança
Recepta extreta de: https://www.elespanol.com/cocinillas/recetas/20190610/salteado-setas-garbanzos-receta-barata-toque-andaluz/1001609888996_30.html
Si ets PRODUCTOR, o tens una BOTIGA o RESTAURANT i vols anunciar-te al Gourmet Català, clica aquí.
Impulsem entre tots els productes catalans!