Rotllets de canyella i mel

Rotllets de canyella i mel

Bon rotllo i dolçor!

Bones gourmets! Avui farem rotllets de canyella i mel de Mel del Padrí, unes postres ben dolces que donaran bon rotllo a tothom! I encara més si les acompanyem amb un Vi Blanc Dolç Puresa del Celler Cooperatiu Gandesa! Salut!

 

Ingredients per a la recepta

  • 550 g de farina
  • 70 g de mantega líquida i 85 grams de mantega per la mescla a temperatura ambient
  • 9 g de llevat en pols o 25 g de llevat fresc
  • 210 ml de llet
  • 70 grams de sucre blanc
  • 200 grams de sucre morè
  • Pessic de sal
  • 1 cullerada de canyella
  • 2 ous
  • Mel de Mel del Padrí
  • 1 Ou batut juntament amb una mica de llet per envernissar

 

Elaboració de la recepta

  1. Fem la massa
    • En un bol gran afegim farina, llevat, sucre, sal, llet i els 70 gde mantega i barregem amb força. Rectifiquem la textura amb farina si queda massa greixosa.
  2. Fem una bola amb la barreja
    • Amassem la mescla amb farina i fem una bola. Deixem reposar durant una hora en un bol empolvorat de farina i tapem amb un drap dins que fermenti i dobli el volum.
  3. Mesclem la canyella
    • Mentre es fermenta la massa barregem la canyella, el sucre morè i els 85 grams de mantega a temperatura ambient. Reservem.
  4. Fem els rotllets
    • Quan la massa hagi augmentat el volum, l’estirem i la mesclem amb la barreja de canyella. Anem fent rotllets, com si fossin una rosa, i els tallem quan estiguin en la mida que volem.
  5. Pinzellem i enfornem
    • Preescalfem el forn a 170º. Pinzellem tots els rotllos amb ou batut i una mica de llet. Els enfornem durant uns 15-20 minuts. Quan estiguin llestos els traiem, els deixem refredar i rematem pinzellant-los amb mel.

 

Maridatge

Podem acompanyar amb un Vi Blanc Dolç Puresa del Celler Cooperatiu Gandesa, un  vi dolç amb aromes de ruita assecada com orellanes, figues, pell de taronja, codonyat. Notes anisades i de menta. Floral, molt potent i complex. En boca és molt untuós i amb volum. Fresc i afruitat. Torrats lleugers. Persistent.

Vi Blanc Dolç Puresa del Celler Cooperatiu Gandesa

Vi Blanc Dolç Puresa del Celler Cooperatiu Gandesa

Recepta extreta de: https://www.caceroladas.com/2017/04/rollos-de-canela-y-miel.html