Comença la Fira Avícola de la Raça Prat, també anomenada com la Fira del Gall del Prat, que és una de les més importants del municipi. Enguany se celebra la 46ena edició que té aquest cap de setmana – el 13, 14 i 15 de desembre – a la Granja de la Ricarda.

El principal objectiu de la fira és promoure els productes de quilòmetre zero de màxima qualitat, des de l’exclusiu pollastre Pota Blava, que només es cria en aquesta localitat, fins a la carxofa i d’altres verdures pròpies. Ambdós productes compten amb el segell europeu d’Indicació Geogràfica Protegida (IGP).

Arriba la Fira del Gall del Prat

També és un bon punt de trobada entre productors i professionals del sector que poden entrar en contacte. Així doncs, esdevé un centre d’àmplia oferta de productes avícoles, agrícoles, ramaders i gran qualitat d’artesania i comerços locals amb més de 150 expositors.

Un cap de setmana replet d’estands en un únic espai, es pot trobar gran diversitat d’activitats gastronòmiques, socials i culturals. Un conjunt de fires interrelacionades en una sola.

L’Espai Gastronòmic centrarà l’interès general on hi podran degustar diversos productes de gastronomia local, com el pollastre Pota Blava o l’escarxofa del Prat.

Una suma de fires i esdeveniments paral·lels que s’han anat sumant amb el pas del temps. D’alguns es mantenen des de l’originària fira i d’altres són més recents i innovadors: la Mostra Comercial, la Mostra d’Entitats i  la Fira de l’Economia Social i Cooperativa del Baix Llobregat  (FESCdBLL).

Moltes fires en una sola

La Mostra Comercial acull diferents sectors d’activitat econòmica  i expositors tant del comerç i empreses locals com procedents d’altres punts del país, oferint una àmplia gamma de productes i serveis.

També s’hi podran trobar els joves emprenedors  i emprenedores del municipi i un sector d’alimentació de productes artesanals que vulguin donar a conèixer els seus projectes i donar cabuda a possibles enllaços.

La Mostra d’Entitats inclou espais expositius i l’organització d’activitats proposades per més d’un centenar d’entitats d’àmbit cultural, educatiu, social, esportiu de la ciutat.

Tradició des de 1941

La Fira de l’Economia Social i Cooperativa del Baix Llobregat  (FESCdBLL) es pot descobrir l’important valor d’aquest sector a la comarca. Cooperatives i entitats d’economia social de diversos àmbits (habitatge, agricultura, alimentació, tecnologia i comunicació, energia…), que proposen modes de producció, comercialització i consum més responsables des d’un punt de vista social i mediambiental.

Adjunt, hi haurà una fira Mercat d’Artesania de lliure accés pel centre de la ciutat amb parades de productes artesanals. A la Mostra d’Entitats s’hi exposaran entitats per difondre els seus diferents projectes. La Sala d’Actes serà el centre neuràlgic de diversos actes i espectacles.

La primera edició es va celebrar l’any 1941 sota el nom de “1. Exposició de Raza Prat” dins del marc de les festes majors de la ciutat. La segona edició no va tornar fins al 1975. Al llarg de la seva història, va tenir diferents emplaçaments del Prat.

Et recomanem:

Pollastre pota blava amb carxofes del Prat