Risotto de carabassa i camagrocs amb vermut

Risotto de carabassa i camagrocs amb vermut

Un arròs amb sabor de tardor

La recepta d’avui ens ha encandilat! Risotto de carabassa i camagrocs amb vermut Terrània! Un arròs amb sabor de tardor que acompanyarem amb un cava Rosat Brut Carles Andreu del Celler Carles Andreu. Salut!

 

Ingredients per a la recepta (4 racions)

  • 250 g de carabassa
  • Un bon grapat de camagrocs
  • 1 ceba tendra
  • La part blanca d’un porro
  • 1/2 tassa de cafè de vermut Terrània
  • 4 tasses d’arròs carnaroli
  • Formatge sec de cabra terra
  • Brou de verdures
  • Oove
  • Sal

 

Elaboració de la recepta

  1. Preparem el formatge
    • Laminem finament 50 g i en ratllem 50 g més. Reservem.
  2. Netegem els bolets
    • Netegem els camagrocs i els reservem.
  3. Ratllem la carabassa
    • Ratllem la carabassa i reservem.
  4. Sofregim la ceba i el porro
    • Piquem la ceba i el porro i els afegim en una olla, amb una mica d’oli i el foc baix fins que estiguin transparents.
  5. Afegim la carabassa
    • Hi afegim la carabassa picada, remenem i deixem que es vagi fent a poc a poc fins que agafi color.
  6. Posem el brou a escafar
    • Posem el brou de verdures en una cassola a part i l’escalfem.
  7. Afegim els camagrocs
    • Incorporem els camagrocs a l’olla principal i remenem. Deixem que es facin.
  8. Afegim el vermut
    • Apugem el foc al màxim, afegim el vermut i deixem reduir.
  9. Incorporem l’arròs i el brou
    • Incorporem l’arròs, remenem i anem posant cullerots de brou gradualment, deixant que es faci l’arròs fins que l’arròs estigui al punt. Rectifiquem de sal.
  10. Afegim el formatge ratllat
    • Quan estigui l’arròs cuit apaguem el foc, afegim el fortmatge ratllat i remenem amb força per tal que s’integri.
  11. Emplatem
    • Emplatem decorant amb les làmines de formatge per sobre.

 

Maridatge

Podem acompanyar amb un cava Rosat Brut Carles Andreu del Celler Carles Andreu. El seu color cirera viu hi afegeix tendresa i romanticisme. Un fi collaret de perles es desprèn constantment però lenta , formant una corona blanca circular a l’interior de la copa. Al tast, les percepcions ens omplen d’entusiasme, amb un afruitat molt elegant i particular. A la boca una suma de sensacions: intensitat, untuositat, complexitat, que units a la seva vivacitat ens condueixen a un conjunt de percepcions sensorials molt plaents durant la degustació.

Cava Rosat Carles Andreu

Cava Rosat Carles Andreu

Recepta extreta de: No tot són postres