Mona de Pasqua

Mona de Pasqua

Tradicional i catalana

Avui farem una mona de Pasqua tradicional catalana i l’acompanyarem amb un cava Reserva Insuperable Dolç de Canals & Munné! També podeu trobar mones ja elaborades i de tot tipus a Pastisseria Cobo, Pastisseria Sant Jaume i sense gluten a L’Obrador Sense Gluten! Bona Pasqua gourmets!

 

Ingredients per a la recepta

Per al pa de pessic:

  • 4 ous
  • 175 gr. de farina
  • 150 gr. de sucre blanc
  • 50 gr. de mantega
  • 1 sobre llevat
  • ½ llimona

 

Per la crema de xocolata :

  • 150 gr. de rajola de xocolata negra
  • 60 gr. de mantega
  • 30 gr. de maizena
  • ½ gotet de llet

 

Per la crema de mantega:

  • 3 rovells
  • 150 gr. de mantega
  • 100 gr. de sucre
  • 20 gr. de maizena

 

Per a la decoració:

  • 1 ou de xocolata
  • 40 gr. d’ametlla picada
  • 200 gr. de sucre

 

Preparació de mona de Pasqua catalana

  1. Comencem preparant el pa de pessic que serà la base d’aquesta mona de pasqua. El primer de tot és posar a preescalfar el forn a 180ºC. A continuació tamisem en un recipient la farina, li fem un forat al centre, i aboquem el llevat. Removem amb una cullera per barrejar bé.
  2. En un altre recipient batem l’ou i afegim el sucre blanc fins a aconseguir una barreja homogènia. Ara incorporem la mantega (recorda que ha d’estar a temperatura ambient) i batem de nou per integrar. Ratllem la pell de la mitja llimona, tenint cura que no caigui la part blanca, i l’afegim a la barreja dels ous. Batem de nou.
  3. A continuació, afegint-la a poc a poc, anem incorporant la farina a la barreja dels ous sense deixar de batre. Un cop tinguem llesta la barreja greixem el motlle de forn que anem a utilitzar, aboquem la barreja, i s’enforna el pa de pessic a 180ªC durant 30 minuts.
  4. Mentre s’enforna el pa de pessic podem anar preparant la crema de xocolata i la de mantega. Per a la de xocolata hem de escalfar una cassola amb la mantega i la xocolata, remenant perquè les dues barreges s’unifiquin en una nova crema. A aquesta barreja s’afegeix la llet i removem, mantenint el foc a mitja potència.
  5. Baixem la potència de foc i incorporem la maizena, remenant bé fins que es formi una crema que deixarem reposar fins que estigui temperada. Un cop temperada, fiquem en una màniga pastissera i deixem reposar a la nevera.
  6. Seguidament preparem la crema de mantega. El procés és semblant, només que en aquest cas hem de escalfar primer la llet, sense que arribi a bullir. Escalfada la llet, afegim la mantega i esperem al fet que es barregi amb la llet, remenant de tant en tant. Llavors, mantenim la potència de foc a mig-baix i afegim la maizena, remenant amb una cullera.
  7. Igual que amb la crema de xocolata que hem fet, quan tingui una mica de consistència esperem que es refredi una mica i la posem en una màniga pastissera que reservarem a la nevera fins al moment de muntar la mona.
  8. Un cop hagin passat els 30 minuts d’enfornada del pa de pessic, el punxem amb un escuradents per comprovar que està ben fet (si l’escuradents surt sec és que està ben fet) i traiem de forn. Deixem-ho temperar abans de treballar amb ell.
  9. Quan estigui temperat tallem per la meitat i omplim amb una generosa capa de crema de mantega (guardem una mica de crema per a la decoració).
  10. Després tanquem el pa de pessic i untem la superfície amb la crema de xocolata que hem preparat amb l’ajuda d’una espàtula de cuina. Ha de ser també una capa de xocolata generosa.
  11. I ara només queda decorar la nostra meravellosa mona de pasqua. Cobrim el pastís amb ametlla picada pels laterals i amb la crema de mantega que havíem reservat decorem el pastís al nostre gust (també podem decorar-la amb nata). I finalment la coronem amb un ou de xocolata al centre.

 

Maridatge

Podem acompanyar amb un cava Reserva Insuperable Dolç de Canals & Munné, un cava de color molt pàl·lid; bombolles petites i constants que formen rosaris i una lleugera corona. Aroma gradablement fresca; varietals i florals. Sabor suau, equilibrat i lleugerament afruitat.

 

Font: unareceta