Un gelat que us teletransportarà
Ingredients per a la recepta
- 200 grams de nata
- 120 grams de sucre
- 20 grams de sucre de vainilla (amb llavors de vainilla)
- 230 grams de pasta d’ametlla
- 400 grams de iogurt grec de Granja El Prat
- 85 grams d’ametlla picada eco d’Hortus Aprodiscae
Elaboració de la recepta
- Posa la nata amb el sucre normal i el sucre de vainilla a escalfar, mou de tant en tant amb l’espàtula. Quan arrenqui el bull retira el cassó del foc i bat amb l’espàtula perquè el sucre es dissolgui bé.
- Després incorpora la pasta d’ametlla perquè també es dissolgui en la nata, deixa refredar a temperatura ambient. Una vegada que aquesta barreja s’ha refredat, tapa i deixa-la en la nevera fins al dia següent, o almenys durant quatre hores.
- Abans de preparar el gelat, barreja la preparació d’ametlla i nata amb el iogurt grec, reserva de nou en el frigorífic.
- Prepara la geladora, endolla-la i posa-la en marxa, llavors aboca la preparació del gelat i deixa treballar la màquina durant 30-45 minuts. Quan hagin passat els primers 15 minuts aboca pel l’ametlla picada.
- Quan el gelat hagi agafat aire i guanyat volum, estigui molt més cremós i fred, com un gelat soft, passa-ho a un recipient apropiat per guardar-lo al congelador, depenent de l’electrodomèstic trigarà més o menys a estar congelat.
- Abans de servir el gelat hauràs treure-ho del congelador i deixar-ho a temperatura ambient durant deu minuts aproximadament.
- Serveix el gelat com prefereixis, fent boles i col·locant-les en una copa de postres o en una tulipa de galeta o en una paperina. Pots acompanyar-la d’unes ametlles laminades torrades o caramel·litzades, un sirope de xocolata o caramel, nata muntada… bon profit!
Maridatge
Podeu acompanyar aquesta recepta amb un cava Grimau Reserva Familiar de Viña Torreblanca, un cava de color groc pàl·lid brillant amb reflexos palla, desprèn bombolla fina i té una corona persistent. Molt aromàtic, aromes barrejats de notes torrades fruit de l’evolució en contacte amb els llevats i fruiters derivats de la presència de les varietats amb què es va elaborar. Bon pas de boca suau i elegant, és potent amb cos i consistència. La seva llarga criança li proporciona un sabor delicat i una excel·lent acidesa, mantenint la frescor que el fa un cava molt personal i distingit.
Recepta extreta de: https://gastronomiaycia.republica.com/2014/08/02/helado-de-yogur-y-almendra/