Genial per emportar a la feina o a la platja

 

Ingredients per a la recepta

  • 400 gr de cigrons cuits de l’Alta Segarra d’Hort del Silenci
  • 250 gr de tonyina en oli escorregut
  • 200 gr de tomàquets variats
  • 1 ceba morada no gaire gran
  • Un grapat d’olives verdes i sense os poden ser farcides d’anxoves, pebrots…
  • Sal, vinagre i oli d’oliva
  • 2 cullerades de mostassa (opcional)

 

Elaboració de la recepta

  1. Per començar a preparar aquesta amanida de cigrons amb tonyina i tomàquets necessitem tenir els cigrons cuits, per això podem optar per comprar-cuits o coure’ls nosaltres a casa, els posem la nit abans en remull i els coem en abundant aigua amb sal fins que estiguin cuits .
  2. En un bol ampli tirem els cigrons cuits, freds i escorreguts; si els feu servir de pot rentar-los bé abans.
  3. Li afegim la tonyina, sense oli i esqueixat, a grans trets; i les olives senceres.
  4. Tallem la ceba morada en juliana fina, és a dir, en mitges rodanxes.
  5. Els tomàquets; jo he fet servir de pera, cherry, taronges i grocs; els rentem bé i tallem a la meitat.
  6. Barregem molt bé tot en el bol.
  7. Ara anem amb la vinagreta, pot ser l’amaniment normal o en el meu cas amb mostassa que li dóna un toc molt especial.
  8. Preparem la vinagreta a part amb 2 cullerades de mostassa, sal, 1 part de vinagre i 3 d’oli d’oliva. Barregem tot bé fins que la mostassa aquest ben integrada.
  9. Amanim l’amanida al gust i guardem a la nevera fins al moment de servir, per menjar ben fresqueta.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un Tarambana Blanc de Cava Jaume Giró i Giró, un vi d’un color verd-groc molt pàl·lid que al nas és espectacular. Sobresurten les notes afruitades característiques del raïm, amb tocs de pinya i plàtan. En boca és parafinat i suau al mateix temps, mantenint la seva frescor i untuositat. Molt equilibrat, té tots els llums, colors i aromes d’un vi típicament mediterrani. El seu final és viu i exuberant.

Recepta extreta de: http://cocineraymadre.com/2017/07/19/ensalada-de-garbanzos-con-atun-y-tomates/