recepta-gourmet-broquetes-salmo-alberginia-salsa-iogurt-anet-llimona

Una broqueta que us deixarà la boca oberta

 

Ingredients per a la recepta

  • 2 lloms de salmó, sense pell ni espines
  • 1-2 albergínies (netes i sense pell)

 

Per a la salsa de iogurt

  • 1 iogurt natural de Granja El Prat
  • 1 cullerada sopera de mostassa
  • Suc de mitja llimona
  • 2 cogombres en vinagre molt picats
  • 2 cullerades soperes d’oli d’oliva
  • 1 tija d’anet picat
  • Sal i pebre

 

Elaboració de la recepta

  1. Talla el salmó i l’albergínia a daus de 1,5-2 cm aproximadament, uniformes. Punxa els daus alternativament en un pinxo de broqueta.
  2. Introdueix-ho a l’Estoig de Vapor Lékué amb una mica de sal i pebre al gust i cuina al microones a màxima potència durant 3-4 minuts. També ho pots cuinar a la planxa o com més t’agradi.
  3. Mentrestant, prepara la salsa de iogurt barrejant la resta d’ingredients a l’Emulsionador de Vinagretes Lékué. També pots barrejar-ho de manera manual.
  4. Emplata les broquetes amb la salsa per sobre.

Consell: Pot servir-se com a aperitiu al costat d’uns palets de pastanaga o bé pot servir-se com un plat principal, ja sigui acompanyat d’una amanida o d’una mica de cuscús.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un Mussefres Blanc 2017 de la Cooperativa Agrícola Serra d’Almos, un vi de color blanc brillant, d’aroma a poma i plàtan, el pas en boca és molt agradable, amb volum i a la vegada refrescant.

mussefres-blanc

Recepta extreta i adaptada de: https://www.lekue.com/ca/receptes/broquetes-de-salmo-i-alberginia-amb-salsa-de-iogurt-amb-anet-i-llimona.html