Una broqueta que us deixarà la boca oberta
Ingredients per a la recepta
- 2 lloms de salmó, sense pell ni espines
- 1-2 albergínies (netes i sense pell)
Per a la salsa de iogurt
- 1 iogurt natural de Granja El Prat
- 1 cullerada sopera de mostassa
- Suc de mitja llimona
- 2 cogombres en vinagre molt picats
- 2 cullerades soperes d’oli d’oliva
- 1 tija d’anet picat
- Sal i pebre
Elaboració de la recepta
- Talla el salmó i l’albergínia a daus de 1,5-2 cm aproximadament, uniformes. Punxa els daus alternativament en un pinxo de broqueta.
- Introdueix-ho a l’Estoig de Vapor Lékué amb una mica de sal i pebre al gust i cuina al microones a màxima potència durant 3-4 minuts. També ho pots cuinar a la planxa o com més t’agradi.
- Mentrestant, prepara la salsa de iogurt barrejant la resta d’ingredients a l’Emulsionador de Vinagretes Lékué. També pots barrejar-ho de manera manual.
- Emplata les broquetes amb la salsa per sobre.
Consell: Pot servir-se com a aperitiu al costat d’uns palets de pastanaga o bé pot servir-se com un plat principal, ja sigui acompanyat d’una amanida o d’una mica de cuscús.
Maridatge
Podeu acompanyar aquest plat amb un Mussefres Blanc 2017 de la Cooperativa Agrícola Serra d’Almos, un vi de color blanc brillant, d’aroma a poma i plàtan, el pas en boca és molt agradable, amb volum i a la vegada refrescant.
Recepta extreta i adaptada de: https://www.lekue.com/ca/receptes/broquetes-de-salmo-i-alberginia-amb-salsa-de-iogurt-amb-anet-i-llimona.html