Un deliciós i completíssim plat
Ingredients per a la recepta (2 persones)
- 100 g de botifarra de perol de la Xarcuteria Pagès
- 2 tasses petites d’arròs d’Eco-salim Int-salim
- 1 tassa petites de pèsols
- 1/2 pebrot vermell
- 1 pebrot verd
- 1 ceba grossa
- Ceba tendra
- Patata
- Pastanaga
- Porro
- Gingebre fresc
- Alls
- Oli
- Sal
- Pell de llimona
Elaboració de la recepta
- Posem oli en una paella.
- Tallem 3 talls gruixuts de botifarra de perol (10 g cada un aprox.).
- Marquem els 3 talls de botifarra de perol.
- Retirem i reservem la botifarra de perol.
- Tallem els pebrots i la ceba a daus petits.
- A la mateixa paella saltem els pebrots i la ceba.
- Quan ja estan una mica enrossits, hi tirem l’arròs.
- Deixem que tot s’enrosseixi una mica.
- Hi afegim la resta de la botifarra de perol tallada a daus petits.
- Ho saltem tot junt durant 1 minut aproximadament.
- Hi afegim el brou a punt d’ebullició.
- Deixem coure l’arròs durant 20 minuts.
- Finalment, afegim els pèsols que hem bullit prèviament.
NOTES
- Nosaltres hem fet un brou vegetal alhora que anàvem saltant la resta d’ingredients.
- Com a alternativa, es podria fer amb un brou vegetal de compra.
- Podem posar-hi els pèsols o no, a gust del consumidor.
Maridatge
Podeu acompanyar aquest plat amb un vi negre Trepat Novell del Celler Carles Andreu, un vi jove, fresc, directe i llaminer, amb el punt de verdor que caracteritza el vi novell. Combina elegantment les aromes de gerds, maduixes i taronges amb les notes varietals de clau, canyella i pebre.
Recepta extreta: http://osonateca.com/php/receptari/receptari_fitxa.php?receptes_ID=217&receptes_TIPUS=Arrossos&idioma