recepta-gourmet-arros-botifarra-perol

Un deliciós i completíssim plat

 

Ingredients per a la recepta (2 persones)

  • 100 g de botifarra de perol de la Xarcuteria Pagès
  • 2 tasses petites d’arròs d’Eco-salim Int-salim
  • 1 tassa petites de pèsols
  • 1/2 pebrot vermell
  • 1 pebrot verd
  • 1 ceba grossa
  • Ceba tendra
  • Patata
  • Pastanaga
  • Porro
  • Gingebre fresc
  • Alls
  • Oli
  • Sal
  • Pell de llimona

 

Elaboració de la recepta

  1. Posem oli en una paella.
  2. Tallem 3 talls gruixuts de botifarra de perol (10 g cada un aprox.).
  3. Marquem els 3 talls de botifarra de perol.
  4. Retirem i reservem la botifarra de perol.
  5. Tallem els pebrots i la ceba a daus petits.
  6. A la mateixa paella saltem els pebrots i la ceba.
  7. Quan ja estan una mica enrossits, hi tirem l’arròs.
  8. Deixem que tot s’enrosseixi una mica.
  9. Hi afegim la resta de la botifarra de perol tallada a daus petits.
  10. Ho saltem tot junt durant 1 minut aproximadament.
  11. Hi afegim el brou a punt d’ebullició.
  12. Deixem coure l’arròs durant 20 minuts.
  13. Finalment, afegim els pèsols que hem bullit prèviament.

 

NOTES

  1. Nosaltres hem fet un brou vegetal alhora que anàvem saltant la resta d’ingredients.
  2. Com a alternativa, es podria fer amb un brou vegetal de compra.
  3. Podem posar-hi els pèsols o no, a gust del consumidor.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un vi negre Trepat Novell del Celler Carles Andreu, un vi jove, fresc, directe i llaminer, amb el punt de verdor que caracteritza el vi novell. Combina elegantment les aromes de gerds, maduixes i taronges amb les notes varietals de clau, canyella i pebre.

vi-trepat-novell-carles-andreu

Recepta extreta: http://osonateca.com/php/receptari/receptari_fitxa.php?receptes_ID=217&receptes_TIPUS=Arrossos&idioma