Un plat elegant ple de sabor

 

Ingredients per a la recepta (4 persones)

  • 1 quilo d’escamarlans petits de Cepromar
  • 1/2 quilo de tomàquet ratllat
  • 1 ceba o ceba gran
  • 2 pebrots verds italians
  • 1 got de vi blanc
  • 1 caiena
  • Oli d’oliva
  • Sal

 

Elaboració de la recepta

  1. En una cassola afegir un raig d’oli d’oliva, el pebrot i la ceba tallats en brunoise (a dauets).
  2. Un cop escalfat afegir la caiena partida per la meitat i en el moment en què es dauri afegir el tomàquet ratllat.
  3. Quan estigui fregit el tomàquet afegir un got de vi blanc i deixar evaporar el vi blanc fins que redueixi.
  4. En aquest moment afegim els escamarlans, donar-los un parell de voltes, tapar la cassola, esperar tres minuts i retirar.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un cava Celler Vell Brut Nature Reserva del Celler Vell, un cava de color daurat brillant. Bombolla molt fina i persistent. Aroma atractiu i elegant, amb bons tocs de fruita i de criança. Ampli, fresc i sec. Perfecte equilibri per a l’equació perfecta: cos i lleugeresa.

Recepta extreta de: https://recetolandia.com/receta/cigalas-en-salsa/