Un recepta gourmet de categoria

 

Ingredients per a la recepta

  • 1 moniato
  • 40 g de mantega
  • 150 g de caldo de pollastre
  • 500 g de costelles de vedella de Ramaders de Muntanya del Berguedà
  • Aigua mineral
  • Sal
  • Pebre
  • Oli d’oliva extra verge
  • Sal en escames

 

Elaboració de la recepta

  1. Poseu les costelles de vedella en aigua amb sal durant dues hores, que hi quedin submergides. Passat aquest temps, marqueu-les al forn fins que es daurin a temperatura màxima.
  2. Mentrestant, peleu el moniato i talleu-lo per la meitat. A cada meitat, poseu-hi un rajolí d’oli d’oliva extra verge, sal i pebre negre. Escaliveu-lo al forn durant 30 minuts a 180º.
  3. Passat aquest temps, col·loqueu el moniato cuit en un bol i barregeu-lo amb mantega i caldo. Tritureu-ho amb una batedora elèctrica. Reserveu-ho.
  4. Recupereu les costelles, que haureu tret del forn un cop estiguin daurades. Poseu-les en una cassola amb caldo de pollastre durant dues hores més. El caldo ha de bullir, perquè la carn es cogui bé per dins.
  5. Passat aquest temps, retireu-ne la carn.
  6. En un plat pla, escampeu una base de la crema de moniato i a sobre poseu-hi les costelles juntament amb un branqueta de romaní i escames de sal.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un Mussons Negre de Mussons Vins, un vi negre d’entrada potent, i evolució suau, molt saborós, carnós i ben estructurat i rodó. Amb una bona mescla de sabors de fruita madura i una punta de acidesa, que el fan llarg i persistent.

Recepta extreta de: https://mengem.ara.cat/receptes/Costelles-vedella-crema-moniato_0_2222177863.html