Un recepta gourmet de categoria
Ingredients per a la recepta
- 1 moniato
- 40 g de mantega
- 150 g de caldo de pollastre
- 500 g de costelles de vedella de Ramaders de Muntanya del Berguedà
- Aigua mineral
- Sal
- Pebre
- Oli d’oliva extra verge
- Sal en escames
Elaboració de la recepta
- Poseu les costelles de vedella en aigua amb sal durant dues hores, que hi quedin submergides. Passat aquest temps, marqueu-les al forn fins que es daurin a temperatura màxima.
- Mentrestant, peleu el moniato i talleu-lo per la meitat. A cada meitat, poseu-hi un rajolí d’oli d’oliva extra verge, sal i pebre negre. Escaliveu-lo al forn durant 30 minuts a 180º.
- Passat aquest temps, col·loqueu el moniato cuit en un bol i barregeu-lo amb mantega i caldo. Tritureu-ho amb una batedora elèctrica. Reserveu-ho.
- Recupereu les costelles, que haureu tret del forn un cop estiguin daurades. Poseu-les en una cassola amb caldo de pollastre durant dues hores més. El caldo ha de bullir, perquè la carn es cogui bé per dins.
- Passat aquest temps, retireu-ne la carn.
- En un plat pla, escampeu una base de la crema de moniato i a sobre poseu-hi les costelles juntament amb un branqueta de romaní i escames de sal.
Maridatge
Podeu acompanyar aquest plat amb un Mussons Negre de Mussons Vins, un vi negre d’entrada potent, i evolució suau, molt saborós, carnós i ben estructurat i rodó. Amb una bona mescla de sabors de fruita madura i una punta de acidesa, que el fan llarg i persistent.
Recepta extreta de: https://mengem.ara.cat/receptes/Costelles-vedella-crema-moniato_0_2222177863.html