El plat estrella de Sant Esteve per gaudir tot l’any

Com no podia ser d’una altra manera, avui fem canelons tradicionals de Sant Esteve amb rossinyols d’Urdet! I l’acompanyarem amb un vi XYZ Tridimensional del Celler Aibar 1895! Feliç dia de Sant Esteve!

 

Ingredients per a la recepta

Per al farcit

  • 200 g de vedella
  • 200 g de pit d’aviram
  • 200 g de carn magra de porc
  • 2 pastanagues
  • 1 ceba
  • 1 branqueta d’api
  • 1 tomàquet
  • Oli
  • Sal i pebre
  • 1/2 litre de nata líquida

 

Per a la beixamel

  • 150 g de mantega
  • 150 g de farina
  • 1/2 litre de llet
  • 1 litre de nata líquida
  • Nou moscada
  • 50 g de rossinyols secs (remullats i escorreguts) d’Urdet
  • 1 rajolí de vi ranci

 

Per a l’embolcall

  • 60 plaques de canelons

 

Elaboració de la recepta

  1. Posem la carn i l’oli en una safata apta per al forn, que haurem escalfat a 180 graus. Quan la carn hagi agafat un to daurat, hi afegim totes les verdures a daus i ho deixem coure uns 45 minuts. Salpebrem el rostit i hi afegim la nata líquida. Tornem a enfornar 10 minuts, ho traiem i ho triturem tot junt.
  2. Per a la salsa, posem la mantega en una cassola, la deixem fondre i hi afegim la farina. Mentre ho remenem, hi anem afegint la llet a poc a poc per lligar la beixamel. A continuació hi afegim la nou moscada ratllada, la nata líquida i els moixernons; rectifiquem de sal, deixem que arrenqui el bull i ho retirem del foc. Bullim les plaques de canelons, les refredem, les deixem escórrer i les farcim.
  3. Col·loquem els canelons en una safata untada amb mantega i els cobrim de beixamel, hi escampem formatge ratllat per sobre i ho gratinem.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un vi XYZ Tridimensional del Celler Aibar 1895, un vi elaborat principalment amb garnatxa negre. És un vi jove excel·lent de la DO Montsant.

Recepta extreta de: ara.cat