Si t’agraden les pizzes, la recepta de la Calzone t’encantarà. És un plat que encara que sembli de difícil elaboració, no ho és tant, o almenys nosaltres t’ho explicarem de la forma més senzilla possible. Així que ja saps, agafa paper i boli i ja pots anar invitant als teus amics a casa aquesta nit, doncs amb la Calzone triomfaràs segur.
Ingredients
- 230 gr. farina força
- 20gr. ó 3 cullarades d’oli d’oliva
- 20gr. llevat premsat
- 5gr. sal
- 10gr. sucre
- 130gr. aigua tèbia
- Tires de bacó
- formatge Gouda
- formatge Parmesà
- mitja ceba
- mig pebrot vermell
- dues tires de tomàquet
- formatge per fondre
- salsa de tomàquet
- orenga
- oli d’herbes picant

Elaboració de la calzone
- Dissolem el llevat en aigua tèbia i es barreja amb la farina, l’oli i la sal. Remenem bé i un cop estigui tot ben integrat es deixa reposar durant mitja hora o una hora. Es treu del bol i es pasta una mica per tornar a deixar una altra mitja hora.
- Un cop passi aquest temps i veiem que la massa ha doblat el seu volum és el moment de tornar a donar forma a la massa.
- Un cop feta la rodona, és el moment de ficar el farciment al mig de la massa.
- Un cop tinguem tots els ingredients, s’ha de tancar la massa. La dobleguem i unim per banda i banda tancant bé les vores cap a dins i pressionant una mica amb una forquilla per acabar d’unir-lo tot bé.
- La introduïm al forn durant uns 20 minuts a 200 °C i ja estarà a punt.