De bunyols hi ha de tota mena. És un plat típic que amb el temps ha anat derivant en diferents modalitats i que avui dia, és part de la cultura catalana. tot i que de bunyols hi ha un ampli ventall de possibilitats, avui us ensenyarem a fer els de carabassa, ja que juntament amb els de quaresma són els més tradicionals. Ha arribat l’hora de llepar-se els dits.
Ingredients
• 250 g carabassa bullida
• 125 g de farina de rebosteria
• Caldo de carabassa
• 5 g de rent fresc
• Oli d’oliva o de gira-sol

Elaboració dels bunyols
• Bullim la carabassa tallada en trossos fins que estigui tova. Seguidament la passem per aigua freda i li retirem la pell. El caldo que sobra el guardem.
• Triturem la carabassa en un bol amb una forqueta. Hi afegim una mica de farina i de caldo i ho remenem bé. Afegim la resta de la farina i anem incorporant caldo de la carabassa a poc a poc fins que quedi una massa ni molt líquida ni molt consistent. Ho tapem amb film transparent i deixem que dobli el seu volum. Aproximadament ha de passar mitja hora.
• Escalfem l’oli en una paella a foc mitjà i, amb les mans mullades agafem una mica de massa i li fem un forat al mig. La deixem caure a la paella i la fregim 1-1,5 minuts, girant-la a mitja cocció.
• Retirem el bunyol de l’oli i el deixem damunt d’un plat amb paper de cuina perquè absorbeixi l’oli sobrant.
• Una vegada estiguin freds, ens els podem menjar amb sucre i acompanyats d’un bon xocolate calent.
Maridatge
Podem acompanyar els bunyols amb un Vi Giral del Celler Ronadelles
