Botifarra i migas amb codony
Una recepta sorprenent
Ingredients per a la recepta (4 comensals)
- 1 botifarra (mig quilo aprox.) de http://melkshamhub.co.uk/uncategorized/news/contractors-meet-with-designer-to-finalise-work-scope-20th-july-to-28th-august/ Cal Vivet
- 250 grams de pa sec
- 1 pebrot verd
- ½ codony
- 4 grans d’all grans
- 70 grams de xoriço
- ½ c / c de pebre vermell dolç
- 1 c / c de farigola
- ½ c / c de romaní
- 1 c / p de sucre
- Oli d’oliva verge extra
- Sal
Elaboració de la recepta
- Una hora i mitja abans de posar-se a cuinar, tallar el pa sec ben petitet i mullar-lo lleugerament amb aigua, esquitxant i barrejant bé perquè s’humitegi homogèniament. D’altra banda, pela el tros de codony que utilitzaràs i talla-ho en daus petits, confita’l en oli d’oliva a 60 ºC durant una hora, o una mica més si has tallat els dauets una mica grans.
- Per començar a fer les migas posa una cassola baixa i àmplia a el foc, dóna un cop als alls sense pelar i posar-los a la cassola amb una mica d’oli a temperatura mitjana-alta, ofegar un minut perquè deixin anar el seu sabor. Incorpora a continuació el pebrot verd, sala al gust i ofegar un parell de minuts més, a continuació afegeix el xoriço tallat a dauets i quan deixin anar el seu greix incorpora el pa, que estarà humit.
- Barreja bé i seguir la cocció durant mitja hora aproximadament, depenent del grau d’humitat del pa. Afegeix una mica d’oli d’oliva si cal, i a meitat de la cocció, afegeix la farigola, el romaní i el pebre vermell. Cinc minuts abans de retirar les molles de foc, incorpora el codony confitat i prèviament escorregut al costat de la cullerada de sucre, barreja bé i finalitza l’elaboració de les migas quan estiguin al teu gust.
- En una altra paella fes la botifarra com fas normalment, pots fer-la sencera i després trossejar-per servir els plats.
- Serveix un llit de migas amb codony i col·loca sobre elles la botifarra regada amb unes gotes del suc resultant de la seva elaboració. Decora amb una branqueta de romaní o farigola i serveix immediatament. Bon profit!
Maridatge
Podeu acompanyar aquest plat amb un Creveta Negre de http://pulsobeat.com/un-viaje-musical-con-dj-bitman/ La Botera, un vi jove elaborat en dipòsits d’acer inoxidable, premsat després de tres setmanes en contacte amb el raïm, que li aporta aquest color tan viu i intens. Fermentat amb llevats autòctons de les finques. Fermentació malolàctica espontània, que li aporta notes làctiques i suavitat. Equilibri ideal entre la frescor, el cos en boca i la intensa aroma de fruits silvestres.
Vi Creveta Negre La Botera
Font: Gastronomía & Cía
Si ets Loralai productor, botiga o restaurant i et vols anunciar al Gourmet Català, clica aquí!