recepta-arros-salsitxes-xistorra

Un plat molt familiar

 

Ingredients per a la recepta

  • Xistorra – 150 grams de Leo Boeck
  • Salsitxes – del gust que vulguis, dues o tres de Leo Boeck
  • Pernil dolç – 2 talls quadrats
  • Pebrot vermell – 1 gran o quatre petits
  • Oli d’oliva – 2 cullerades soperes
  • Tomàquet natural triturat – 4 cullerades soperes
  • Arròs de gra llarg – 300 grams
  • Brou de verdures – 800 ml o una pastilla de brou dissolta en aigua
  • Colorant alimentari groc en pols – o cúrcuma, al gust
  • Pebre negre mòlt – al gust
  • Pèsols congelats – un grapat al gust
  • Sal

 

Elaboració de la recepta

  1. Trossegem la xistorra, les salsitxes (les meves eren amb formatge), el pernil dolç i el pebrot però sense barrejar-los, perquè s’aniran guisant un després d’un altre.
  2. A continuació posem l’oli en una cassola, preferiblement una paella, i ho escalfem.
  3. Afegim la xistorra, les salsitxes i ofeguem a foc mitjà. Quan estiguin fetes, afegim el pernil i seguim ofegant dos o tres minuts. Incorporem els pebrots, i quan estiguin fets, posem el tomàquet i deixem que es faci. Trigarà uns minuts.
  4. Ara afegim l’arròs i ho remenem perquè s’impregni dels sucs. Incorporem el colorant groc, el pebre, el brou, els pèsols, la sal, remenem perquè tot es barregi i deixem que es faci l’arròs a foc mitjà. Trigarà uns 20-25 minuts. Si l’arròs es quedés sec abans que estigui tendre pots afegir una mica d’aigua.
  5. Servir acabat de fer però abans comprova el punt de sal. Veuràs que bo està. Bon profit!

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb una Feral American Pale Ale de Cerveses Artesanes Bripau, una cervesa de color d’ambre daurat bastant translúcida i mig tèrbola. D’escuma fina i bastant persistent, de color lleugerament trencat i formant garlandes. En nas trobem primer els llúpols, i de fons els malts. Aromes de fruits cítrics, llimona i una mica de pinya. Notes florals. En boca l’amargor és agradable i lleugerament persistent, cos mig i carbonatació moderada. Tornem a trobar la pinya i els fruits cítrics, aportats per la varietat dels llúpols utilitzats. Perfil dolç agradable de forneria i massa de pa.

cervesa-feral-bripau

Recepta extreta de: http://recetasdeisabel.com/arroz-chistorra-salchichas/