Refrescant, senzilla i boníssima

 

Ingredients per a la recepta

  • Una remolatxa cuita
  • Varietat d’enciams al gust, jo he utilitzat brots tendres
  • 150 g de formatge fresc de Cal Vicens
  • Un grapadet de nous
  • Barreja de llavors, pipes de gira-sol, pipes de carbassa, sèsam, rosella, lli
  • Sal
  • Oli d’oliva verge
  • Vinagre de poma

 

Elaboració de la recepta

  1. Normalment les amanides que venen en bosses ja va rentada llesta per consumir. Si no fas servir aquest tipus d’amanida, renta, escorre bé i trocéala en trossos no molt grans. Millor fer-ho amb les mans així no s’oxiden les fulles.
  2. Posem l’enciam en una safata o plat on l’anem a servir.
  3. Escorrem la remolatxa i tallem a daus no gaire grans, la repartim per sobre de l’enciam, ara amanim l’amanida al nostre gust amb sal, oli d’oliva i el vinagre.
  4. Tallem el formatge fresc a daus igual que la remolatxa i afegim a l’amanida juntament amb les nous partides i empolvorem per sobre les llavors.
  5. I ja tenim a punt la nostra amanida.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un vi negre ecològic Cent·Kat del Celler Grau i Grau, un vi jove, fàcil, alegre i llaminer sense complicacions. Fresc, destinat a un públic jove però sobretot, pensat per agradar. És el vi més atrevit i valent, elaborat amb tres varietats, entre elles la Sumoll, de color viu i alegre amb una fina bombolla que el fa llarg i saborós.

Recepta extreta de: https://www.miscosillasdecocina.com/2018/09/ensalada-de-remolacha-y-queso-fresco.html