Amanida amb proteïna saludable

 

Ingredients per a la recepta

  • 200 g de llenties cuites d’Hort del Silenci
  • 200 g de cigrons cuits d’Hort del Silenci 
  • 200 g de fesols cuits d’Hort del Silenci
  • 1 tomàquet d’amanir
  • 1 ceba dolça
  • Una mica de menta fresca
  • Una mica de julivert fresc
  • Oli d’oliva verge extra
  • Vinagre de Mòdena
  • Pebre negre
  • Sal

 

VARIANTS:

  • Podeu fer la mateixa amanida sense ceba o sense tomàquet
  • Es pot incorporar una mica de salsa iogurt

 

Elaboració de la recepta

  1. Trinxeu la ceba.
  2. Trinxeu el tomàquet.
  3. Barregeu-ho tot en un bol.
  4. Ara, obriu els pots de llegum cuita i renteu amb aigua. Un cop neta escorreu-la bé i incorporeu-la directament al mateix bol.
  5. Fem el mateix amb els fesols i les llenties.
  6. Ara, trinxarem una branca de menta juntament amb una de julivert.
  7. Barregeu-ho tot i amaniu-ho amb oli d’oliva verge extra.
  8. El mateix amb el vinagre, al gust.
  9. I ho salarem una mica.
  10. Per acabar, incorporarem el trinxat de menta i julivert i una mica de pebre negre al gust també.
  11. Ben barrejat i a la nevera fins al moment de servir-ho.
  12. Per donar un toc encara més refrescant, he decorat el plat amb pols de gingebre.

 

Maridatge

Podeu acompanyar amb un vi Blanc Somdinou Fermentat en bóta 2016 del Celler Cooperatiu de Gandesa, un vi blanc elaborat amb raïm de vinyes velles especialment seleccionades. Fermentació controlada en bóta de roure francès i posterior criança amb les lies. Notes florals, fruita blanca, préssec i torrats molt delicats. Entrada potent, fruita blanca madura, equilibri entre la fusta i la frescor. Elegant amb volum, sedós i untuós.

Recepta extreta de: https://catalunyacuina.com/amanides/amanida-llegums