Amanida fresca i facilíssima de fer
Avui fem una amanida fresca que és més que senzilla d’elaborar! Amanida freda de pernil cuit extra de Casa Boix! I l’acompanyarem amb un vi Gandesola rosat del Celler Cooperatiu de Gandesa! Salut!
Ingredients per a la recepta
- 200 g de pernil cuit extra de Casa Boix en talls
- 3 cogombrets agredolços
- 1 ceba
- 2 dl de nata líquida
- ¼ dl de vinagre de vi blanc
- Sal
- Pebre blanc
- 1 cullerada de mostassa semidolça alemanya
- Maionesa
Elaboració de la recepta
- Tallem el pernil
- Tallem els talls de pernil a daus d’1 cm x 1 cm.
- Fem la salsa
- En un bol, barregem maionesa, mostassa, nata, sal, pebre i vinagre blanc .
- Afegim la ceba
- Tallem la ceba tendra en cèrcols molt fins i els incorporem a la salsa.
- Afegim els cogombres
- Tallem els cogombres molt fins i els incorporem a la barreja anterior.
- Afegim el pernil
- Afegim també el pernil picat.
- Refredem i servim
- Deixem refredar i servim decorant amb baies variades.
Maridatge
Podeu acompanyar amb un vi Gandesola rosat del Celler Cooperatiu de Gandesa, un vi de color grosella, molt pàl.lid, net i brillant. Aromes frescos de fruita vermella amb un fons floral. Boca golosa, lleugera i fresca amb tocs de maduixa i mores.
Recepta extreta de: https://canalcocina.es/receta/ensalada-fria-de-jamon-cocido