Amanida fresca i facilíssima de fer

Avui fem una amanida fresca que és més que senzilla d’elaborar! Amanida freda de pernil cuit extra de Casa Boix! I l’acompanyarem amb un vi Gandesola rosat del Celler Cooperatiu de Gandesa! Salut!

 

Ingredients per a la recepta

  • 200 g de pernil cuit extra de Casa Boix en talls
  • 3 cogombrets agredolços
  • 1 ceba
  • 2 dl de nata líquida
  • ¼ dl de vinagre de vi blanc
  • Sal
  • Pebre blanc
  • 1 cullerada de mostassa semidolça alemanya
  • Maionesa

 

Elaboració de la recepta

  1. Tallem el pernil
    • Tallem els talls de pernil a daus d’1 cm x 1 cm.
  2. Fem la salsa
    • En un bol, barregem maionesa, mostassa, nata, sal, pebre i vinagre blanc .
  3. Afegim la ceba
    • Tallem la ceba tendra en cèrcols molt fins i els incorporem a la salsa.
  4. Afegim els cogombres
    • Tallem els cogombres molt fins i els incorporem a la barreja anterior.
  5. Afegim el pernil
    • Afegim també el pernil picat.
  6. Refredem i servim
    • Deixem refredar i servim decorant amb baies variades.

 

Maridatge

Podeu acompanyar amb un vi Gandesola rosat del Celler Cooperatiu de Gandesa, un vi de color grosella, molt pàl.lid, net i brillant. Aromes frescos de fruita vermella amb un fons floral. Boca golosa, lleugera i fresca amb tocs de maduixa i mores.

Recepta extreta de: https://canalcocina.es/receta/ensalada-fria-de-jamon-cocido