A l’Ametlla de mar hi ha una peixateria que prové de generacions de pescadors. El 2017 La Meritxell i en Pere van obrir la seva botiga dedicada a la venda de peix anomenada la Llotja de la Cala i, més recentment, arran de la pandèmia, han donat un pas endavant obrint la seva botiga online La Peixateria del Delta.
Tant per telèfon com per whatsapp reben comandes d’arreu de la península que fan arribar en menys de 24 hores des que ha estat pescat. Envien a domicili autèntic peix de la llotja del poble. Tal i com asseguren els peixaters, “nosaltres no enganyem a ningú: tot el que servim és peix de la llotja de l’Ametlla de Mar”.
La singularitat del fons marí de l’Atmella
L’Ametlla de Mar posseeix un fons marí únic, amb una gran praderia de posidònia que fa que l’aliment dels peixos i marisc sigui d’una gran qualitat. “Això és nota en el gust, qui el prova no en vol cap altre”, diuen els peixaters.
Ells que són hereus de pescadors de la tècnica d’arrossegament expliquen el procés que segueix el producte del mar que envien a casa. Una gran barca llança una xarxa enorme que arrossega pel fons mar i pesca diferents espècies que hi troba.
A més, el peix és tractat des que es pesca fins que arriba a llotja amb molta cura. Ja en la barca es conserva en gel i ben col·locat, amb la seguretat que arribi en perfectes condicions a port.
Aquesta immediatesa la podem certificar veient els senyals que identifiquen que el peix és fresc: les brànquies ben vermelles, el cos ben dur i els ulls encara ben vius.
Les comandes les serveixen, a més del peix sencer, escatat i net de tripa, a demanda: peix net, a rodelles, a supremes, filetejat o com es vulgui.
Són especialistes en tonyina salvatge i ofereixen bones especialitats de marisc.