Les patates panaderes són una de les millors guarnicions que existeixen i es poden afegir a les carns i els peixos fonamentalment. No et perdis aquesta recepta que t’oferim, sorprendràs els teus comensals.

Ingredients per la patata panadera
- 4 patates de grandària mitjana.
- 1 ceba.
- 1 gra d’all.
- 100 ml de vi blanc.
- Herbes, seques o fresques i les que prefereixis. A mi m’agrada utilitzar farigola i romaní, però hi ha qui prefereix julivert.
- Oli d’oliva verge extra, pebre negre recentment mòlt i sal.
Elaboració
- Pela les patates i talla-les en rodanxes fines, aproximadament uns 3 mm de gruix. Jo he utilitzat una mandolina perquè així és molt ràpid tallar-les i queden totes amb el mateix gruix, però també pots fer-lo amb un ganivet.
- Pela la ceba i talla-la en tires finites.
- Posa les patates juntament amb la ceba, barrejades, en una safata de forn. La idea és que estiguin amuntegades en poques capes. En les fotografies pots apreciar la safata que he utilitzat jo, si decideixes elaborar per exemple el doble et recomano utilitzar una safata més gran perquè no quedin molt amuntegades i es cuinin bé.
- Escala el forn a 160 °C amb calor a dalt i a baix i ventilador.
- Pela l’all i pica’l o bé feix com jo i ratlla’l.