Un pastís salat, perfecte per l´estiu
Ingredients per a la recepta
- 600 gr de carn de pollastre picat de Carns Trias
- 2 carbassons
- 4 llesques de pa de motlle sense crosta
- 2 pastanagues
- 1 ou
- Llet
- 80 gr de formatge parmesà tallat
- Oli d’oliva
- 1 dent d’all
- 1 branqueta de julivert
- 1 cullerada de pa rallat
- Sal i pebre blanc
Elaboració de la recepta
- Comencem despuntant i rentant els carbassons. Després raspem les pastanagues i les rentem també.
- Tallem les verdures a daus i les fem bullir durant 5 minuts en aigua.
- Mentrestant, remullem les llesques de pa a la llet.
- Barregem la carn de pollastre a un bol amb l’all i el julivert picats, l’ou lleugerament batut, el formatge parmesà, el pa escorregut i les verdures. Salpebrem.
- Untem amb oli un motlle de pastís i ho empolvorem amb el pa ratllat.
- Aboquem la barreja en ell i pressionem una mica amb les mans.
- Ho posem al forn preescalfat a 180º durant 50 – 60 minuts.
- Un cop llest el deixem refredar i ho reservem a la nevera fins al moment de servir-ho. A l’hora de portar-lo a la taula ho desemmotllem.
Maridatge
Podeu acompanyar aquest plat amb un vi rosat Josep Foraster Els Nanos 100% Trepat del Celler Mas Foraster, un vi jove amb color cirera i un ribet amb tons violacis, que denoten la seva joventut i vivesa, amb intenses aromes primaris amb predomini de fruits vermells i flors com la violeta. En boca és un vi divertit, molt llaminer, fresc, agradable i persistent.
Recepta extreta de: http://www.carnstrias.com/pastis-de-pollastre-amb-verdures-i-parmesa/