Pastel-eszterhazyschnitte

 

Un pastís elegant i irresistible

 

Ingredients per a la recepta

 

Per a les capes

  • 250g de clares d’ou
  • 250 de sucre glas
  • 250g d’ametlles mòltes d’Aperitius Catalans
  • ½ llimona

 

Per a la crema pastissera

  • 6 rovells d’ou
  • c. de llet sencera
  • 40g de farina o fècula de blat de moro
  • 200g de sucre comú
  • 200g de mantega
  • Extracte de vainilla

 

Per a la decoració

  • 25 g de mantega
  • 150g de sucre glas
  • 40g de xocolata negra de Salt de Colom
  • Aigua c / n
  • Crocant d’ametlla c / n (praliné, crocant de cacauet)

 

Elaboració de la recepta

Elaboració de les capes

  1. Bat les clares juntament amb unes gotetes de llimona i quan estiguin ferms, veu afegint de poc el sucre glacé.
  2. Separa una mica de la barreja i afegeix les ametlles mòltes. Posteriorment, incorpora les clares muntades de poc amb ajuda d’una espàtula en moviments envoltants.
  3. Col·loca la preparació en una màniga pastissera i fes 4/5 cercles de la mateixa mida sobre una o diverses plaques cobertes amb paper mantega. Porta a forn moderat durant 15 minuts o fins que els merengues estiguin lleugerament daurats.
  4. Un cop transcorregut el període de cocció, retira i reserva.

 

Elaboració del farcit

  1. Bat els rovells d’ou amb el sucre, 150c.c. de llet i la farina o fècula de blat de moro.
  2. Porta la resta de la llet a foc fins a trencar bull i s’afegeix a la barreja anterior.
  3. Posa l’olla a foc mínim fins que s’espesseixi, mentre continues remenant.
  4. Retira el cassó del foc i col·loca la preparació de la crema pastissera al got de la batedora. Bat durant uns segons fins que la crema estigui homogènia i afegeix la mantega tallada a trossos. Remou novament i deixa refredar.
  5. Posa la crema dins d’una màniga.

 

Armat

  1. En una safata bonica col·loca una capa de merenga per a la base i estén una mica de crema pastissera. Després, posa un altre pa de pessic i una altra capa de crema. Fes aquest pas fins a finalitzar amb una capa de merenga, reservant una mica de crema per als laterals. Ja amb els laterals coberts de crema pastissera només et queda afegir el crocant d’ametlles. Porta a la nevera perquè es refredi mentre prepares el glacejat.
  2. Talla la xocolata a trossos i fon-la a bany Maria o al microones. Mentrestant, en un recipient barreja la mantega fosa, el sucre glas i la cullerada sopera d’aigua. Cobreix la Pastís Esterházy amb el glacejat i posteriorment dibuixa cercles sobre la superfície amb la xocolata fosa en una paperina de paper. Presa un escuradents de brochette i traça línies des de dins cap a fora per formar una tela aranya. Porta a la nevera i quan estigui freda, talla en porcions i serveix.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquestes postres amb un Sweet Cava Reserva Dolç de Postres de Jaume Giró i Giró, un cava amb bon despreniment de finíssimes bombolles, és mot pàl·lid i és de color verdós amb tocs de groc. Al olorar-lo capten notes florals i de fruites tropicals com la pinya. Ja té alguna nota de l’autòlisi dels llevats. En boca és cremós i molt dolç, amb cos, i amb una certa acidesa que equilibra la seva dolçor. La llarga criança li aporta persistència en boca i melositat final.

SWEET-CAVA

Recepta extreta de: https://placeralplato.com/postres/pastel-de-almendras