Vols ser el millor preparant la pasta carbonara? Si és així, no et perdis aquesta recepta. Els teus amics se sentiran com a Itàlia.
Ingredients
- 300 grams de pasta
- 200 grams de cansalada o bacó
- 150 grams de formatge parmesà ratllat
- 350 grams de ceba
- 150 grams de xampinyons frescos laminats
- 300 ml de nata líquida
- Oli d’oliva verge
- Sal
Elaboració de la pasta carbonara
- Bullim la pasta amb 5 litres d’aigua mineral i sal durant uns 7 minuts.
- En una paella amb dos alls aixafats, hi tirem una cullerada de mantega i la cansalada tallada a daus petits fins que ens quedi rossa. Després la retirem del foc.
- Ratllem els 100 g de parmesà en un bol i hi posem 2 rovells i 2 ous sencers, sal i pebre i ho batem.
- Tirem la pasta a la paella on hi ha la cansalada. I hi afegim una cullerada de l’aigua de la cocció, tot el contingut del bol i ho tornem a posar al foc. Ho remenem fins que es faci la crema. Si cal, hi afegim una altra cullerada de la cocció i/o un raig d’oli d’oliva verge extra.
- Ho servim amb una mica de formatge ratllat, pebre negre i oli d’oliva verge extra.