Ens anem a Sant Joan d’Espí per parlar amb en Nico, qui ha estat seleccionat per la revista La Torre de Barcelona com a millor foto de Barcelona de la setmana. En Nico és restaurador des de fa anys. Ha estat cuiner durant molt de temps i ha treballat en diversos restaurants i hotels de diferents indrets. Des de fa cinc anys, té el seu propi restaurant a Sant Joan d’Espí, U-Nico Restaurante Vinoteca.
El restaurant és un local petit però molt acollidor al centre de Sant Joan. Des de lluny ja se’n pot apreciar el cartell, és un lloc fàcil de localitzar. Al carrer, té un petit espai per posar-hi taules.
U-Nico Restaurante Vinoteca
U-Nico Restaurante Vinoteca és un local que ofereix menjar principalment mediterrani, amb una oferta que avarca també cuina mexicana.
Quan parlem sobre els productes en sí, en Nico ens assegura que va decidir aventurar-se amb la cuina mexicana quan va trobar un proveïdor que li pogués portar productes de qualitat i de Mèxic mateix. Quan li preguntem, doncs, per la utilització de productes de proximitat, ens diu que és una cosa que intenta si és possible, però aquests poden arribar a tenir uns preus molt superiors del que es pot permetre per mantenir el preu de la seva carta.
Tots els restaurants, afirma, han de triar dues de tres possibles opcions: preu / qualitat / quantitat. És impossible elegir le tres, i en aquest cas, només es pot fer no adherint-se totalment a cap de les tres opcion.
La visió d’en Nico sobre el món de la restauració d’avui dia
En Nico es un apassionat de la cuina i del servei de restauració. Tot i així, confessa que el sector no està passant una bona època i ens parla sobre el món de la restauració actualment. No és només la Covid-19, la crisi anterior ja va posar les coses molt difícils pel sector. Les prioritats de les persones canvien amb qualsevol crisi, i una de les primeres coses en perdre posicions és el sortir a menjar fora de casa.
En Nico posa èmfasi a la necessitat de les indústries del sector en canviar i evolucionar. Al seu restaurant, per exemple, feien maridatges amb vins, però les mesures de seguretat de la Covid-19 van acabar amb aquesta iniciativa. Ara mateix, els seus canvis se centren en la carta i en l’oferta culinària.
El hobbie d’en Nico
A més de ser cuiner, el Nico és fotògraf. Aquest hobbie li ve des de fa temps, i l’ha pogut alternar sempre amb la seva professió. En Nico és fotògraf de carrer, el que s’anomena Street Photography, i ha aconseguit tenir gairebé 30.000 seguidors a Instagram.
Sempre fotografia carrers de Barcelona. Se sent part dels carrers de barris com el Raval, el Gòtic o el Born, on es passa tant de temps observant els escenaris que se li posen davant per immortalitzar-los. En un futur, en Nico voldria moure el seu restaurant més a prop de Barcelona. Al seu restaurant, podem trobar algunes de les seves fotografies en blanc i negre exposades a les parets.
