Un plat d’ous trencats amb pernil i pebrot és una elaboració senzilla, fàcil de preparar, ben nutritiva i gustosa al paladar. Es tracta d’una proposta alternativa al tradicional ous estrellats, que inclou la patata fregida com a segon ingredient a més de l’ou. En la recepta d’avui, tot i que les patates fregides són opcionals, la base del plat són els ous combinats amb el pernil i els pebrots verds, ingredients que donen un contrapunt força interessant a aquesta elaboració.
Ingredients (per a 4 persones)
4 ous
200 g de pernil serrà o ibèric
4 pebrots verds
1 ceba mitjana
4 grans d’all
Oli d’oliva verge extra
Sal i pebre al gust
Preparació:
Renta els pebrots i talla’ls en tires fines. Pela i tala la ceba en juliana i els grans d’all en làmines.
En una paella gran, escalfa un parell de cullerades d’oli d’oliva a foc mitjà. Agrega la ceba i els alls, i sofregeix fins que estiguin daurats i caramel·litzats.
Afegeix els pebrots a la paella i cuina a foc mitjà-alt durant uns 10 minuts, removent ocasionalment, fins que estiguin tendres i lleugerament daurats. Agrega sal i pebre al gust.
Mentrestant, en una altra paella, fregeix el pernil tallat en tires o daus fins que estigui cruixent. Retira el pernil de la paella i col·loca’l sobre paper absorbent per a eliminar l’excés de greix.
En la mateixa paella on vas fregir el pernil, sense retirar el greix, afegeix una mica més d’oli si és necessari i escalfa-ho a foc mitjà-alt. Trenca els ous en la paella i fregeix-los al teu gust. Pots fer-los regirats o amb la gemma líquida, segons la teva preferència.
Una vegada que els ous estiguin llestos, col·loca els pebrots i la ceba en un plat gran o en plats individuals. Distribueix els ous ferrats sobre els pebrots i escampa el pernil cruixent per damunt.
Serveix els ous trencats amb pernil i pebrots immediatament, acompanyats de patates fregides, si ho desitges.