Els ous farcits són ideals per a qualsevol època de l’any i especialment a l’estiu són gustosos i tenen l’avantatge que es poden preparar el dia anterior, a més de poder-los reservar-los a la nevera.
Com a entrant, aperitiu o en un bufet de qualsevol esdeveniment, els ous farcits agraden a tothom, es preparen en tot just 20 minuts i et treuen en un moment de qualsevol dificultat. A més són molt versàtils, ja que accepten una infinitat de farciments.
Els que presentem, no obstant això, són els més clàssics.
Per a 6 persones necessitem:
– 6 ous
– Tomàquet fregit (casolà) o de pot
– Maionesa
– Pebrots vermells
– Tonyina
– ceba
– Olives negres
– Uns altres (al gust) com: anxoves, espàrrecs…
– Sal
Preparació:
1. En un cassó amb aigua i sal, bull els ous.
2. Mentrestant, en un bol, barreja el tomàquet, la ceba picada molt petita, la tonyina i 3 cullerades de maionesa.
3. Quan estiguin els ous cuits, parteix-los per la meitat i retira les gemmes.
4. Agafa la meitat de les gemmes i les afegeix-les també al bol amb la resta d’ingredients i barreja’ls bé fins a obtenir una pasta homogènia.
5. Farceix els ous.
6. Cobreix els ous amb una mica més de maionesa, ratlla la resta de gemmes i aboca-les per damunt i decora amb el pebrot, l’oliva, l’anxova, l’espàrrec, o el que vulguis segons el gust.
Altres opcions:
Els ous també accepten un altre tipus de farciments com ara de carn picada, pernil, bacallà, gambes i surimi, etc.