mongetes-ganxet-bacalla

Un plat ple de sabor i d´esperit casolà

Ingredients per a la recepta

  • 4 trossos de bacallà al punt de sal d’uns 175 g cadascun de Pairó Fish
  • 400 g de mongetes del ganxet del Mas Jaume Colomer
  • 1 ceba picada
  • 3 tomàquets madurs tallats a daus ben petits
  • una cabeça d’alls
  • 2 cullerades de pebre vermell dolç
  • 1 culleradeta de pebre negre
  • una mica de julivert picat petit
  • brou de la cocció de les mongetes
  • oli d’oliva / farina / unes fulles de llorer / sal

 

Elaboració de la recepta

  • Per coure les mongetes, les posarem en remull el dia abans i les courem com tinguem per costum. Reservarem les mongetes i el brou de coure-les.
  • Fregirem el bacallà enfarinat en una paella amb força oli; no l’hem de fer gaire i tot seguit el reservarem.
  • En una cassola amb una mica d’aquest oli farem un sofregit amb la ceba tallada petita, els tomàquets ratllats i l’all ben picat. Quan ho tinguem a punt hi afegirem el pebre negre i el vermell, la sal i unes fulles de llorer.
  • Tot seguit hi incorporarem les mongetes del ganxet cuites amb una mica del seu suc, hi posarem el bacallà i una mica de julivert ben picat. Ho deixarem coure a foc baix durant 10 minuts i comprovarem que no s’enganxi.
  • Per acabar podem punxar-hi la llesqueta de pa.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un Petit Chardonnay de Joanne Cox 2011 del Celler Ronadelles, un vi fresc d’una seductora intensitat aromàtica on predominen les notes de flors blanques sobre els matisos de fruites fresques i madures. Equilibrat i suau en boca de bona intensitat i llarg postgust.

petit_chardonnay

Recepta extreta de: http://www.vilaweb.cat/noticia/4221806/20141129/recepta-mongetes-ganxet-sortides-lolla-bacalla.html