Beure una tassa de te al dia és un ritual recomanat pèr mantenir-te sa i feliç. És una beguda complexa, difícil d’elegir o de preparar correctament degut a la gran varietat de tipus que hi ha.
La primera cosa que hem de diferenciar és què és el te i què són les infusions. Aquestes últimes s’elaboren amb espècies, herbes i arrels, mentre que el primer s’elabora infusionants fulles de te de la planta Camellia sinensis. Les infusions no contenen teïna, mentre que el te sí que en conté.
Tipus de te:
- Blanc: és el menys processat. És suau i dolç, amb rocs de fruita o florals.
- Verd: també són poc processats, però forts de gust. Tenen sabor d’herbes o florals.
- Negre: a Xina és te vermell, i és el més processat de tots. Hi ha de moltes varietats, i acostumen a ser més forts, amb sabor d’espècies, de xocolata o de cítrics.
- Vermell: s’assembla de gust al verd, però més dolç i torrat.
- Rooibos: no té teïna, és una infusió. Té un gust refrescant i de fruits secs, vainilla, carmel i mel.