Dimecres passat es va publicar el llibre ‘Los 100 grandes platos de la cocina española’, on l’autor, Carlos Díaz Güell, aconsegueix que 60 gastrònoms reconeguts votin les 100 millors receptes de la cuina espanyola.
La llista l’encapçala el ‘cocido’ madrileny, la fabada asturiana, el gaspatxo andalús, la paella valenciana i la truita de patates.
Cada recepta que apareix al llibre va acompanyada d’alguna versió més “lliure”, de distingits xefs espanyols. Els plats que es mostren no només formen part de la categoria gastronòmica, sinó que són un reflex de la vivesa i creativitat de la cuina espanyola.
També apareixen l’ajoblanco, el bacallà al pil-pil, les tripes a la madrilenya, l’empanada gallega, el pop á feira, el salmorejo, el garrí rostit castellà, el fregit andalús, les papes ‘arrugás’, la samfaina manxega, l’arròs a banda, el marmitako, les ‘migas’ manxegues, la truiteta de gambetes, el lletó rostit, la gallina en pepitòria, la cua de toro a la cordovesa, la sopa d’all, els calçots, la minestra de verdures de Tudela o les torrades de Santa Teresa.