Hi ha a qui li agraden molt, i hi ha a qui li agraden molt poc, però el que és innegable és que les carxofes al forn són un plat típic i a la vegada molt saludable. Avui, en aquesta recepta, us ensenyarem com dur a terme l’elaboració d’unes riquíssimes carxofes al forn, no te la perdis.
Val a dir, que les carxofes són un aliment molt saludable i molt fàcils de fer. A més, s’ha de tenir en compte que són originàries del Mediterrani Occidental, és a dir, casa nostra. No és en va que les carxofes van anar viatjant pel món gràcies als nostres avantpassats. Avui dia és mengen a tot arreu, però sense dubte, les millors les tenim aquí, així que gaudim-les.
Ingredients
- Carxofes (dues per persona)
- Llimona
- Aigua
- Sal, pebre negre i oli d’oliva verge extra.

Elaboració de les carxofes al forn
- Rentem les carxofes i les tallem per la part inferior perquè quedi una base plana. Traiem alguna de les fulles exteriors, la posem cap per avall i li donem un cop a la base perquè s’obri una mica.
- Les col·loquem en una safata de forn i les salpebrem generosament per dins, les ruixem amb oli i posem un dit d’aigua amb unes gotes de llimona a la safata, això farà que quedin els cors més cuits.
- Les fem coure al forn, prèviament escalfat a 180 graus, entre 20 i 25 minuts.
Font: M’agrada Catalunya.cat