Quan s’apropa l’hivern arriba l’època de la mandarina. És una de les fruites més esperades, ja que agrada a la majoria de les persones i, a part, són molt fàcils i còmodes de menjar. Però, a part de la manera natural de menjar-les, traient-los la pell i grill a grill, hi ha algunes receptes, tant dolces com salades, que inclouen la mandarina.
Peix amb carbassa, mandarina i carxofes
Les receptes de peix donen bastant joc, tot i que moltes persones en pensen el contrari. Una manera d’elaborar-lo i de donar-li un toc de tardor amb productes de temporada, és preparar una emulsió de mandarina reduïda a foc lent, i unir amb una elaboració de carxofes i carbassa.
Mandarina ensucrada
Sens dubte, una recepta dolça. Simplement, s’ha de preparar una gelatina amb ou, remullar-hi els grills de mandarina i arrebossar-los en sucre.
Sopa de mandarina amb vainilla, magrana i alfàbrega
Una altra proposta dolça! Aquesta sopa se serveix freda. La mandarina és la base d’aquesta sopa dolça.
Carpaccio de pop amb fetge i mandarina
Es barreja el suc de mandarina amb brou d’ànec, fusionant sabors dolços i salats.
Vi calent amb mandarina i espècies
Quan fa fred, el vi calent passa a un primer pla i es converteix en una molt bona opció. La pela de mandarina és molt versàtil i es pot usar per infusionar, i en aquesta recepta de vi calent, això és cabdal per aconseguir el que busquem, juntament amb gingebre i vi.