Unes postres deliciosament originals
Ingredients per a la recepta
- 50 g de farina de rebosteria
- 30 g de xocolata 70% cacau de Chocolates Solé
- 16 g de llevat químic
- 2 ous M
- 50 g de sucre
- 2 cullerades de cafè natural acabat de fer de Delsams Cafès
- Ratlladura de 1/2 taronja de MaMi Taronges
- 50 g de mantega
- 1 mica de sal
Elaboració de la recepta
- Desfem la mantega a foc fort fins que adquireixi un lleuger to torrat i l’aroma sigui com de fruits secs. Retirem amb una cullereta qualsevol resta de proteïna sòlida que pugui tenir i reservem mentre fem la massa.
- Batem els ous amb el sucre i la ratlladura de taronja fins que estiguin escumosos i muntats. Afegim el cafè i la xocolata fosa tèbia. Unim tot amb ajuda d’una llengua pastissera.
- Tamisem sobre la massa la barreja de farina, llevat químic i sal. Unim fins que s’integri i finalment tirem la mantega que ha d’estar encara lleugerament tèbia.
- Remenem la massa suaument fins que estigui homogènia, no batem. Refrigerem almenys durant una hora.
- Escalfem el forn a 230º amb calor amunt i avall.
- Omplim les cavitats de Madeleines i posem al forn durant quatre minuts. Abaixem la temperatura a 200º i enfornem durant quatre minuts.
- Retirem el motlle del forn i col·loquem les Madeleines sobre una reixeta perquè refredin.
Maridatge
Podeu acompanyar aquestes postres amb un Vi de Missa de la Cooperativa Agrícola Montbrió del Camp. Les antigues tècniques de tradició monàstica d’elaboració de vi per la litúrgia i l’envelliment en barriques de roure donen a aquest vi un suau toc anisat ple d’aromes florals, amb una estructura càlida en boca. Molt adient per consumir amb les postres.
Recepta extreta de: http://www.unodedos.com/recetario-de-cocina/receta-de-madeleines-de-chocolate-cafe-y-naranja/