Cuinar peixos sencers al forn és molt senzill i ràpid, s’utilitzen pocs ingredients i sempre obtenim un resultat espectacular. Encara que el llobarro és un dels millors peixos per a fer al forn, ens quedarà igualment de saborosa aquesta recepta amb altres peixos similars com l’orada, el salmó o la corbina.
Es un plat molt senzill de preparar i sempre impressiona a tots els convidats. El més important és que el peix sigui ben fresc i que no tingui espines. A partir d’aquí només cal complir els temps i ja tindrem un plat de peix exquisit.
El llobarro és un peix blanc de carn magra, és a dir, que el seu nivell de greix és molt baix. El poc greix que porta son àcids grassos omega-3 ben saludables per l’organisme. A més, també ens aporta sals minerals i vitamina B12.
El llobarro es un peix blanc de carn magra, és a dir, que el seu nivell de greix és molt baix. El poc greix que porta son àcids grassos omega-3 bon saludables per l’organisme. A més, també ens aporta sals minerals i vitamina B12.
Ingredients (per persona):
1 llobarro fresc
2 cebes tallades a tires
2 tomàquets tallats a tires
1 pebrot vermell tallat a tires
1 llimona tallada a rodanxes
Oli d’oliva
Sal i pebre negre
Herbes provençals
Preparació:
Preescalfa el forn a 200 graus
Renta el llobarro, Salpebra-ho i col·loca-ho en una safata per al forn (opcional, posar-ho sobre un llit de rodanxes de patata).
Fica-li per dins algunes rodanxes de llimona.
Després, tapa-ho amb les cebes, els tomàquets i el pebrot vermell tallat a tires.
Per últim, espolvoreja les herbes provençals per sobre dels vegetals i el peix.
Afegeix una mica d’oli d’oliva i fica la safata al forn durant uns 20 minuts aproximadament, o fins que estigui ben cuit.