La Torre d’en Roca és una de les masies més antigues de Catalunya. Ubicada al municipi de Sallent atresora més de mil anys d’història. Des de fa més de cent anys el propietari d’aleshores va iniciar la venda de llet fresca porta per porta.
A partir del 1998, amb la família Bosch al capdavant de la masia, Torre d’en Roca, va començar a envasar la llet fresca de la granja. Així es pot comercialitzar més enllà del poble de Sallent per posar-la a l’abast en fruiteries, carnisseries o supermercats de la zona.
Poc després van instal·lar a la mateixa finca un obrador per elaborar iogurts artesans al bany maria.
Des del 2006, la Torre d’en Roca forma part del grup Agrofresc.
Univers de làctics elaborats a La Torre d’en Roca
Actualment, a La Torre d’en Roca fan molts altres productes làctics, a més de la llet fresca de les vaques de la seva granja, i els iogurts de sempre. A més, en tenen també d’ecològica, de vaques de la raça Brown Swiss que pasturen en llibertat a la comarca de l’Alt Urgell, just als peus de la serralada del Cadí.
Entre les seves varietats de iogurts en tenen de naturals, desnatats, de pinya i coco, de llima i llimona, de maduixa i taronja, de mango i préssec, de gerds i nabius. També en fan d’ovella i de cabra.
De kèfir, en fan d’ecològic, en format semblant als dels iogurts, i amb una textura cremosa i molt suau al paladar. També en ampolles de litre, en diferents sabors.
Tenen flams d’ou, de formatge, de coco, i panna cotta de cafè i nata. I fan cremes de xocolata i la tradicional crema catalana.
Per acabar-ho d’adobar, també fan una refrescant orxata fresca de xufla.