La Settimana della Cucina Italiana és una iniciativa del Ministero degli Affari Esteri e della Cooperazione Internazionale que se celebra a Barcelona del 22 de novembre al 5 de desembre. L’objectiu és donar valor al sector alimentari italià i ressaltar-ne la qualitat i sostenibilitat. Aquest any, la Càmara Italiana se centrarà en homenatgear un dels seus productes més famosos: la pasta. Més concretament, la protagonista serà la pasta de la regió Le Marche, un territori conegut mundialment per l’elaboració de pasta artesanal.
En aquesta sisena edició de La Settimana della Cucina Italiana hi participen 21 restaurants: Xemei, Bacaro, Galù, Raffaelli, Le Romane, Le Cucine Mandarosso, Menudo Bar, Tapas 2254, Fastuc, Contracorrent, Malumore, Il Birrino, Massimo, Gravin, L’Osteria del Contadino, Punta, Can Sardi, Locanda della Nonna Flo, Leccabaffi, Zaza Cuina i Vi y Agreste. Cada un d’ells, representarà un plat de pasta en concret, tots ells orginals i que aprofitaran la versatilitat de la pasta, les múltiples formes i presentacions que pot adoptar, així com el propi sabor de les seves cuines.
L’oferta serà tant de dinar com de sopar, i els 21 restaurants estaran oberts al públic per a tot aquell que desitgi gaudir de La Settimana della Cucina Italiana. Caldrà fer reserva amb antelació, d’acord amb l’horari d’obertura de cada restaurant.