Situat entre el mar Mediterrani, l’emblemàtic enclavament de l’ermita de la Mare de Déu de la Roca, acaronat per la brisa del mar i els murmuris de l’aire de la muntanya, hi ha el poble pintoresc de Mont-roig del Camp. És una terra plena de matisos vermells, envoltada de camps d’oliveres, que ens convida a assaborir-ne el fruit: l’oli d’oliva verge extra, or líquid que aporta grans beneficis a la salut.
Olis Solé és una empresa familiar que, des del 1824 i durant cinc generacions, ha elaborat aquest apreciat suc d’oliva, transmetent de generació en generació els valors d’una terra ferma d’oliveres. La terra que tant cuiden per obtenir un producte molt especial.
El seu oli d’oliva verge extra és l’essència de Mont-roig del Camp que, des de dins d’una ampolla, transmet tots els aromes i sabors, arribant a la taula com a producte de proximitat.
Degustar aquest oli és tancar els ulls i deixar-se emportar pels aromes i sabors del nostre singular paisatge. El paisatge que acull els cultius va ser font d’inspiració per a Joan Miró, un dels grans genis de l’art català, i va quedar plasmat a les seves obres a través dels colors: el vermell dels matisos de la nostra muntanya, el blau del mar i del cel mediterranis, el verd dels camps de garrofers i oliveres i el groc de la nostra font de vida, el sol.
De l’oli als patés
En aquesta explotació hi cultiven diferents productes agrupats en tres línies:
De la gama gastronòmica Mas Tarrés, amb olives arbequines ecològiques cultivades en feixes, sota el sol de la muntanya i perfumades pels aires del bosc, elaboren el seu Mas Tarrés Ecològic. Aquest oli d’oliva mare de déu extra ecològic compleix els estàndards de l’Agricultura Ecològica amb un rigorós i exigent control de qualitat, tant en el cultiu de les oliveres com en el procés d’extracció i envasament.
De ceps vells i profundes arrels italianes, neix el condiment balsàmic Mas Tarrés al cor de l’Emília Romagna. De les mans fortes que les cuiden amb esforç i afecte, se n’obté el most de raïm i el vinagre de vi de la varietat Trebbiano, típica de Mòdena. De la combinació de tots dos neix el seu vinagre, envellit lentament durant set anys en bótes de roure, obtenint així un producte 100% natural que sorprèn pels seus intensos matisos color bordeus i les seves agredolces notes al paladar.
A Olis Solé proposen les seves olives arbequines, negres, i partides, que combinades amb els seus patés brinden una gran varietat de combinacions per donar vida als pica-pica tan característics de la dieta Mediterrània.
L’altra gama, Ester Solé, ofereix oli tradicional verge extra de la varietat arbequina. L’oliva verda és la línia que aplega les varietats d’olis aromatitzats, olis monovarietals i vinagre tradicional.