El granissat de llimona és una beguda molt refrescant per als mesos d’estiu, lleugera, sense gaires calories, fàcil de fer i molt econòmica.
Els ingredients per a 4 persones:
– 4 llimones
– 750 ml d’aigua
– 200 g de sucre (orientatiu, dependrà del gust de cadascú)
– 1 refresc de llimona amb gas.
Preparació:
– Primer de tot, renta bé una de les llimones i ratlla la seva pell, anant amb compte de no ratllar la part blanca, ja que aquesta ens donarà amargor.
– A continuació, talla unes rodanxes de llimona per a les decoracions finals dels gots.
– La resta de llimones, esprem-les.
– En un bol, posa tots els ingredients: el suc, la ratlladura, el sucre i l’aigua. Remena-ho tot molt bé per tal de dissoldre el sucre el màxim possible.
– Tapa el bol amb un film transparent i el porta’l al congelador per a aconseguir la textura gelada que es vulgui.
– Transcorreguda una hora, i just abans de cristal·litzar, treu-ho i remou-ho de nou tot per a tornar a barrejar bé el sucre, que s’haurà anat dipositant al fons.
– Torna a tapar amb el film i torna a posar-ho al congelador per una altra hora més.
– Treu, i remou de nou.
– Torna a tapar i porta-ho al congelador per última vegada.
Quan estigui llest, deixa-ho a temperatura ambient durant almenys 30 minuts, remou i serveix en gots.
Abans de servir però, adorna amb les rodanxes de la llimona, una canya i opcionalment, col·loca-hi unes fulles de menta.