Amb el mes de maig i l’arribada d’alguns dies calorosos, segur que ja et ve de gust menjar els primers gelats que delectaran el paladar al mateix temps que et refrescaran.
Doncs bé, si tens pensat anar a Salou aviat, no deixis de fer una parada a La Ibense, una gelateria de referència amb diversos locals al municipi. Aquí podràs degustar des dels gelats més creatius i sorprenents fins als gustos més tradicionals.
Cinc generacions fent gelats
Els orígens d’aquest negoci gelater a la localitat es remunten a cinc generacions dedicades a l’elaboració de gelats. Originalment, els primers avantpassats eren nevaters, és a dir, desenvolupaven l’ofici de recollir neu a Ibi, el seu poble d’Alacant, i la venien barrejada amb sucs i mel a l’estiu.
Amb els anys, van traspassar fronteres i van fer sort a països com el Marroc, Argentina i Estats Units. Finalment, aquesta nissaga gelatera es va establir a Salou. Primer amb una gelateria petita al port, venent gelats a la platja.
Avui, a més dels clàssics gelats de sempre, posen a la venda xocolates gurmet, pastissos, torrons, orxata i tot un ventall de dolços, de la mà de la seva mestra gelatera, Raquel Vilaplana.