Durant més de 25 anys, la família Farré Vidal ha desenvolupat el cultiu de la tòfona negra al sud de les Garrigues, al municipi de Bovera, a prop de la serra de Montsant. La seva situació privilegiada, juntament amb el paisatge típic en terrasses de terrenys argilosos i de roca calcària, confereixen a les seves tòfones el seu característic aroma, sabor i textura.
L’entorn de l’explotació, a prop del Parc Natural del Montsant, fusiona el cultiu de la tòfona amb la natura. Per aquest motiu, un dels seus principals compromisos és el màxim respecte amb l’entorn, la sostenibilitat i la biodiversitat.
Conreen la tòfona en un terreny abrupte, de roca calcària, argilós i ric en matèria orgànica. El clima és marcadament mediterrani amb temperatures extremes i pluviometries baixes. Aquí hi plou uns 150-300 mm anuals i les humitats ambientals són baixes.
Les terrasses construïdes durant anys amb murs de pedra dibuixen un paisatge característic a la zona i configuren un espai idoni on creixen els preuats fongs.
Tòfones al punt
Aquest “terroir” propi de la zona, dóna a les trufes de Farré Vidal una aroma, gust i textura diferencials que fa que gaudir-les sigui tota una experiència.
La correcta maduració de la tòfona és fonamental per poder-la gaudir al màxim. El tan valorat aroma de la tòfona, només s’aprecia intensament si aquesta és fresca. Per això, aquesta explotació familiar està enfocada en garantir un producte fresc i de màxima qualitat organolèptica.
Farré Vidal comercialitza les seves tòfones a través de la seva pàgina online, on posen a la venda tòfones negres de 20 gr, 40 gr, 60 gr, 80 gr i 100 gr i també presenten una caixa de tòfones amb bombó de xocolata.