Espaguetis al pesto amb gambetes
Sabor italià!
Avui fem espaguetis bio d’Hort del Silenci al pesto d’Hortus Aprodiscae amb gambetes! Sabor italià que acompanyarem amb un cava rosat Reserva Brut Barrica Carles Andreu del Celler Carles Andreu! Bon profit!
Ingredients per a 4 persones
- 450 gr d’espaguetis bio d’Hort del Silenci
- ½ ceba
- 2 grans d’all
- 3 cullerades de mantega
- 600 gr de gambetes
- 1 cullerada d’orenga
- 4 cullerades de julivert picat
- 1 cullerada d’alfàbrega
- 1 mica de pebre
- 5 culleradetes de sal
- Podeu trobar el pesto ja elaborat per Hortus Aprodiscae
Elaboració de la recepta
- Cuinem els espaguetis
- Posem al foc una cassola amb abundant aigua. Afegim unes 5 culleradetes de sal i una cullerada de mantega. Quan comenci a bullir afegim els espaguetis i els cuinem al dente, els deixem segons indiqui el paquet.
- Sofregim la ceba i l’all
- Mentre es couen els espaguetis tallem la ceba, fent-la ben picadeta juntament amb els alls. Posem a escalfar dues cullerades de mantega en una paella i quan s’hagi fos afegim la ceba. Tirem fins que agafi un to transparent, llavors afegim els alls i sofregim per 2 minuts.
- Cuinem les gambetes
- Afegim ara les gambetes pelades a la paella, remenem i els salpebrem. Quan agafin un to blanquinós (4 minuts mes o menys) els retirem. Escorrem els espaguetis, els passem a una font i els cobrim amb les gambetes de la paella.
- Servim
- Per servir-los, afegim una mica de julivert, orenga i alfàbrega als espaguetis calents. Barregem bé i si ens ve de gust amanir més, podem acompanyar-los amb uns quants tomàquets cherry tallats.
Maridatge
Podem acompanyar amb un cava rosat Reserva Brut Barrica Carles Andreu del Celler Carles Andreu, un cava varietal de Trepat, original per la tonalitat i el seu color rosat. El plaer en la seva degustació s’inicia amb la seva estètica que ens suggestiona psicològicament, doncs els seus tons ens porten a un mon de tendresa i romanticisme. El seu caràcter és estructurat, madur, intens, molt complexe i ric amb aromes de fruits vermells barrejats amb aromes de pastisseria, canyella i mel.
Font: Recetinas