El Jardí dels Sentits és un projecte de producció de vins a Lavern-Subirats, a l’Alt Penedès, madurat des fa dues dècades a Cal Almirall de Figuerola, la finca vitícola dels rebesavis Raventós, fundadors de Lacrima Bachus.
Tot va començar generacions enrere quan la família de la Blanca Oscáriz, enòloga viticultora alma mater d’aquest celler, feia cava artesà a molt petita escala a la vinya familiar. Tot i que el seu pare era capità de vaixell, i la mare, pintora, van continuar la tradició familiar d’elaborar el seu propi vi. Els fills, amb tota una vida entre ceps, han heretat aquesta empremta vinícola, gestionant una producció vinícola des del 1998.
Els caves que han anat elaborant son de llarguíssimes criances, al pur estil de l’avi Raventós Baldrich, que el pare va voler mantenir. Inclús una petita criança del vi base en bóta, s’ha mantingut tal com van veure que els besavis feien.
De cadascún dels seus vins en fan una producció petita, que va de les 600 a les 2.300 botelles.
Potser, el seu vi més emblemàtic és el Misteriós Xarel·lo, elaborat amb ceps de xarel·lo de més de 70 anys en una terra calcària, que li aporten una característica sensació salina i calcària. Els ceps de Syrah en decaïment, que no afecten la qualitat del raïm ni del vi, donen com a resultat el vi Misteriós Syrah. versió en cava és el Misteriós Escumós Xarel·lo 2017.
Viblioteca familiar és un vi escumós profund, cremós i d’extrema elegància que ha restat 10 anys a la cava, fet amb un 70% de xarel·lo, 15% de Macabeu i 15% Parellada.
Els dos vins rosats de la cava són l’Artemisa Rosé, fresc i àcid, i l’Escumós BB Rosé, afruitat i floral.
Ancestral BB Xarel.lo és un vi que ofereix aromes de raïm tan fresc com si ens fermentés un gotim de Xarel·lo al paladar. I Correfoc resulta un cupatge amb ull de llebre, sumoll i cabernet franc.
Mujeres y Sueños és el vi 100% cabernet franc de verema tardana més dolç. I l’encreuament d’una varietat mediterrània amb un varietal típicament atlàntic va originar una varietat divina la marselan, que també dóna nom a un vi del celler, el Marselan, afruitat i taní. El seu darrer vi és el A d’Artemisa, de l’excel·lent collita del 2019, amb alta concentració d’acidesa i sabors.
A les vinyes de El Jardí dels Sentits també fan cursos de viticultura per aficionats al vi, i tastos. Com experta en Ciències Sensorials, fa anys que està fusionant la disciplina que estudia el funcionament del nostre sistema sensorial amb la màgia del tast de vins.