Oriol Carrió de la Pastisseria Carrió de Barcelona ha guanyat el guardó de la Ruta “Millors Panellets de Pinyons Artesans de Catalunya 2022” de la tercera edició del concurs organitzat per l’Obra Social Ernest Verdaguer de la plataforma Panàtics amb la col·laboració del Gremi de Forners de Barcelona.
La concessió del reconeixement es va celebrar la setmana passada a les instal·lacions de l’Escola del Gremi de Forners de Barcelona. El concurs d’enguany s’ha fet per primer cop a tot Catalunya i hi han participat 38 forners i pastissers. A més, aquest any s’ha incorporat com a novetat la categoria vegana.
El guanyador, Oriol Carrió, és un jove pastisser que amb la seva germana Anna són ja la tercera generació de la Pastisseria Carrió, ubicada al Carrer de Bailèn, 216 de Barcelona. “Volem donar a conèixer la nostra visió de la pastisseria, una pastisseria arrelada a la tradició de la terra i del bon savoir-aire de la pastisseria francesa”, expliquen els pastissers.
Ambdós germans continuen la tradició pastissera a la botiga familiar que van obrir els seus pares ja fa 40 anys a Gràcia. “Ara afegim un enfoc més actual i personal, donant protagonisme al producte emprat. Sempre oferint un tracte familiar i agradable!”, diuen satisfets.
El jurat del concurs estava format per Enric Rosich, pastisser; Paco Hidalgo, tècnic en pastisseria; Rafa Batalla, professor de pastisseria de l’Escola del Gremi de Forners de Barcelona; David Payás, pastisser i Josep Ramón Cuadras, tècnic en pastisseria. Aquests professionals van valorar dels panellets presentats a concurs: l’estructura global, imatge exterior, qualitat dels pinyons, valoració del massapà i sabor i estructura a la boca.
En segona posició es va classificar Andreu Bertrán del Forn Mistral de Barcelona i el tercer va ser Albert Sánchez de la Pastisseria Joan del Papiol.