56Com cada any, el concurs per trobar la millor Coca de Sant Joan de Catalunya ha premiat a la millor especialitat per a la festivitat d’entrada de l’estiu.
La cinquena edició del torneig, organitzat per l’agència de comunicació Sr. y Sra. Cake, es va celebrar aquesta vegada a l’Antigua Fàbrica d’Estrella Damm, que va acollir més de 250 coques que van ser lluitades per erigir-se i guanyadores. Davant d’ells, un jurat format per 20 noms de professionals que han provat i seleccionat el millor de cinc categories: coca tradicional, la categoria de coca de crema i pinyons, la categoria de coca creativa, la categoria de coca de llardons i la categoria de coca de xocolata.
En aquestes cinc categories hi ha hagut dues pastisseries de Barcelona que s’han endut el primer premi. La primera és la fleca Montserrat Forners de Barcelona, que ha guanyat el premi en la categoria de coca creativa amb l’originalitat de la forma i ús de fruites com a protagonistes. Tots els membres del jurat l’han aclamat com a guanyadora per unanimitat.
El segon premi de la Ciutat comtal va ser per a La Pastisseria de Barcelona, que va guanyar la categoria coca de xocolata. El jurat ha valorat «molt positivament la seva tendresa, el seu aspecte i també, per suposat, l’equilibri entre amargors i dolços de la pròpia xocolata».
La resta de categories guanyadores s’han repartit per tota Catalunya. La Fleca Rovira de Santa Agnés de Malanyanes, amb punt de venda també a Cardedeu, s’ha erigit com a guanyadora de la categoria de coca tradicional de fruites confitades i pinyons. I quant a la category de coca de crema i pinyons, el premi ha anat a parar a Viladecans a Santacreu. Finalment, a la categoria de coca de llardons, el guanyador ha estat el Forn i Pastisseria El Racó de Granollers.