La família Ferré es dediquen a l’agricultura des de temps immemorials i en l’actualitat són un dels principal productors de pollastres amb IGP Gall del Penedès criats a l’aire lliure, amb la marca La Besàvia.
El gall del Penedès és una raça autòctona catalana de creixement lent, amb una criança d’entre 15-18 setmanes, alimentats a base de cereals i lleguminoses i un 5% de pinyols de raïm.
El gall del Penedès és una au de tipus mediterrani, lleugera i gràcil, que presenta quatre coloracions de plomatge: aperdiuada, blat, barrada daurada i negra. Es cria en corral, i se sol sacrificar cap a les 18-22 setmanes. La seva carn és apreciada per ser fibrada i consistent, i en la seva alimentació s’empra gra, fruites i hortalisses.
L’animal presenta un tipus de carn blanca, magra i fàcil de digerir. Com totes les carns, és una bona font de proteïnes d’alta qualitat i de ferro que la fan molt adient en èpoques de creixement o d’esforç físic. Pel que fa a vitamines, destaca el seu contingut en vitamina B3 i B9, i té més fòsfor i potassi que altres carns.
Tots aquets factors fan que a La Besàvia puguin oferir una carn amb un gust i una textura increïbles, però tendra a la vegada. De fet, és considerada pels experts com una de les millors carns de pollastre que es pot trobar al mercat europeu.
Aquest negoci familiar fa venda directa a la seva explotació al municipi de Rodonya, al Tarragonès i en mercats durant tot l’any. També proveeixen les cuines de restaurants de proximitat. Així mateix, per a compra directa, els podeu trobar a la Fira del Gall de Vilafranca del Penedès, al desembre.
La Besàvia brinda la possibilitat de visitar la seva explotació.